AfterDawn logo

Suosittu mediasoitin VLC päivittyy pian 2.0-versioon

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Avoimeen lähdekoodiin perustuva mediasoitin VLC on päivittymässä versioon 2.0. Muutoksia on luvassa erityisesti Mac OS -käyttäjille.

VLC:n kehittäjät ovat julkaisseet sovelluksesta niin kutsutun release candidate -version ja lopullisen version odotetaan ilmestyvän vielä tämän viikon kuluessa. Julkaisutietojen perusteella VLC:n kehittäjillä on työn alla sovelluksen kääntäminen myös Androidille, iOS:lle ja jopa OS/2:lle.

Sovelluksen Mac OS X -versio on kokenut suurimmat muutokset, kun käyttöliittymä rakennettu kokonaan uudestaan. Uusi versio on saanut vaikutteita iTunesin soittolistatoiminnoista. VLC:n uusin versio tukee myös natiivia koko ruudun tilaa Mac OS X Lion -käyttöjärjestelmällä.


VLC 2.0rc1 Mac OS X:llä

Lisäksi mukana on kokeellinen ominaisuus Blu-ray-levyjen toistoa varten. VLC ei silti edelleenkään toista useimpia salattuja kaupallisia levyjä, mutta Blu-ray-levyiltä ripattujen tiedostojen toisto tulee mahdolliseksi. Mac-käyttäjille tarjotaan myös 64-bittistä versiota.


Windows-käyttäjille muutokset ovat tapahtuneet enemmänkin konepellin alla, mutta myös Windows-versiosta on tarkoitus julkaista 64-bittinen paketti vakaan version julkaisun yhteydessä.

VLC 2.0rc1 -sovelluksen voi halutessaan ladata kehittäjien omalta sivulta tai odottaa pian tapahtuvaa virallista julkaisua. Lista kaikista rc1-version muutoksista löytyy täältä.

3 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

VLC:n kehittäjillä on työn alla sovelluksen kääntäminen myös Androidille, iOS:lle ja jopa OS/2:lle.


OS/2:lle? No huh huh :D Ja ei muuten ole kovin nätti tuo VLC uusi Mac-käyttöliittymä.

RekookeR2/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:


OS/2:lle? No huh huh :D Ja ei muuten ole kovin nätti tuo VLC uusi Mac-käyttöliittymä.

Pitänee kait kaivaa wanha OS/2 Warp hyllystä jonka sai joskus MikroPCn tilauksen yhteydessä, hah.
Juu, ei tosiaankaan nätin näköinen tuo, toivottavasti Windows puolella ei olla menty tuollaiseen.

Agent_0073/3

Lainaus:

Juu, ei tosiaankaan nätin näköinen tuo, toivottavasti Windows puolella ei olla menty tuollaiseen.


Windowsin puolella on edelleen sama Qt-pohjainen käyttöliittymä oletuksena. Tosin hieman paremmin kustomoitavissa kuin aiemmin. Web-käli on mennyt myös uusiksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT