AfterDawn logo

Tizenistä tulee Intelin älytelevisiostrategian perusta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Intelillä on kova hinku laajentua kasvaville markkinoille, kuten puhelimiin ja televisioihin. Puolijohdejätin puhelinstrategia on jo selvillä, mutta samaa ei ole voinut sanoa televisioista.

VR-Zonen mukaan Intel aikoo rakentaa televisiostrategiansa Tizenin ympärille. Tizen on viime vuoden syksyllä esitelty ohjelmistohanke, jonka vetovastuussa ovat Samsung ja Intel. Tarkoituksena on hyödyntää ohjelmistoa laajasti erilaisissa kohteissa, kuten puhelimissa, televisioissa ja autojen IVI-järjestelmissä.

Toisena vaihtoehtona olisi ollut rakentaa televisiostrategian kivijalka Android-pohjaisen Google TV:n ympärille. ARM-pohjaiset järjestelmäpiirit ovat kuitenkin kaappaamassa alustan, minkä takia Intel on saattanut suosiolla jättäytyä Google TV:n ulkopuolelle.


Tizen-televisiot rakennetaan Intelin CE-luokan Atom-suorittimien ympärille. Piireistä julkaistaan uudet 32 nanometrin mallit tämän vuoden keväällä (Berryville). Ohjelmistojen suhteen Intel haluaa tarjota televisiovalmistajille vain alustan, joten sovellukset, käyttöliittymän räätälöinti ja kaikki muu jää televisiovalmistajien taakaksi.

1 KOMMENTTI

ArttuH5N11/1

No, Tizenissä on potentiaalia, mutta toistaiseksi kukaan ei ole onnistunut sitä hyödyntämään kunnolla. Periaatteessa lähimmäksi on tainnut päästä Nokia N9:llä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT