AfterDawn logo

Lenovo astuu TV-markkinoille tuotteella, jollaista ei ole aiemmin nähty

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
10 kommenttia

Kiinalainen PC-valmistaja Lenovo on esitellyt tänään yhtiön ensimmäistä Android-älytelevisiota. Lenovo K91 -älytelevisiossa on useita ominaisuuksia, joiden perusteella sille on hankala keksiä vertaista.

K91 on maailman ensimmäinen Googlen Android 4.0 -käyttöjärjestelmää (Ice Cream Sandwich) käyttävä televisio. Kyse ei ole Google TV -alustasta, vaan yhtiön omasta Androidin päälle rakennetusta alustasta. K91:n on myös maailman ensimmäinen televisio, jossa on Qualcommin Snapdragon 8060 -tuplaydinsuoritin (1,5 GHz).

Lenovon televisio saattaa vesittää uutuudenviehätystä huhutulta Apple-televisiolta. K91:ssä on nimittäin puheohjaus, jonka on kerrottu olevan osa "iTV:n" ominaisuusluetteloa (Siri). Viiden megapikselin kamerakin on hyvin harvinainen nykytelevisiossa, mutta Lenovon mallista se kuitenkin löytyy. Kameraa voidaan käyttää joko kasvojentunnistukseen tai videokeskusteluja varten.

3D:tä tukevan älytelevision kaukosäätimeen on integroitu puheohjausta varten mikki, mutta siinä on myös liikeohjausta varten kolmiakselinen gyroskooppi (vastaavanlainen on PS3:n Move-liiketunnistusohjaimessa). Kaukosäätimessä on myös touchpad.


Itse ruutu on 240 Hz:n LED-taustavalaistu IPS-paneeli, joka tukee täyttä 1080p:n resoluutiota. Televisio tulee myyntiin 42 ja 55 tuuman malleina.

Valitettavasti komeus tulee myyntiin ainakin aluksi vain Kiinassa.

Päivitys. Video lisätty.

10 KOMMENTTIA

Kevyt1231/10

Haluun tollasen heti :)

teppoI2/10

Noiden päälle tulee vielä 8 gigatavua tallenustilaa + pilvitilaa ja integrointi Lenovon älypuhelinten ja tablettien kanssa, joita voidaan käyttää kaukosäätiminä/ylimääräisinä näyttöinä.

TUHKANE3/10

Oisko kaukkarista kuvia?

samarit14/10

Tahtoo tuollaisen :)

teppoI5/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TUHKANE:

Oisko kaukkarista kuvia?


Tota mietein itsekin, mutten sitten hoksannut metsästää sellaista. Lykkäsin juttuun videon, jossa telsua esitellään ja kaukkarikin vilahtaa (ja annetaan mallia touchpadin käytöstä).

Lumikki6/10

Ei tulisi mieleenkään hankia moista roskaa.

mcmopo7/10

Harvi vain että puheohjaus on aikalailla turha meille suomalaisille. Suomenkieltä tuskin tulee tukemaan koskaan ja 90% suomalaisista on suomen "murteen" takia turha edes yrittää saada toimimaan.

Grina8/10

Aluksi vaikuttaa hienolta idealta, mutta toisaalta eikö erillinen laite ole kuitenkin parempi ratkaisu? Tällöin voidaan näyttöä ja laitetta / ohjelmistoa vaihtaa toisistaan riippumatta ja saadaan sovitettua toiminnot kaikkien tarpeisiin.

Orobash9/10

Ensimmäikseksi tuli mieleen että "laitetaan seurantaan ja ostetaan pois, sitten kun tulee suomeen".. mutta sitten aloin miettimään, entäs jos sittenkään ICS ei riitä? ja miten ton nokittais..

Jotenkin tuli mieleen että ottais mausteiksi:
- Dummyn 55" littutelsun
- Win7
- mediacentersoftat
- kaukosäätimen
- Kinectin (+"hiiri-ajurit")
- puheentunnistuksen (win-pohjaisen, saattais löytyä suomeksi)
- Kevennetyn käyttöliittymän joka tukee aikaisempia elementtejä

niin vois päästä nokittamaan tuo lenovon paketin.. ja sitä vois jopa päivittääkin

Ja jos olis oikeasti kova kaveri.. niin tekis noi temput linuxilla
(ei tarttis sitte olla MikkoSoftan armoilla)

arivesa10/10

Hö.Sampan Smart-TV toimii samoin(kutakuinkin)Androidilla.
No Mikki.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT