AfterDawn logo

USB alkaa kilpailla HDMI-liitäntää vastaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Tietokoneissa ja oheislaitteissa yleisesti käytettävä USB-standardi alkaa kilpailla videolaitteissa käytettävää HDMI-liitäntää vastaan. USB-IF on nimittäin julkaissut uuden USB Audio/Video -laiteluokan.

USB A/V:n ajatuksena on tarjota USB-porttiin samat ominaisuudet joita HDMI tarjoaa. Tällöin laitteissa tarvittaisiin käytännössä vain yksi liitin tiedonsiirtoa varten, mikä on suuri etu pienikokoisissa mobiililaitteissa (esim. matkapuhelimet tai pikoprojektorit). Käytännössä USB A/V:n mukaiset laitteet tarjoavat samoja ratkaisuita, jotka löytyvät esimerkiksi MHL-tuellisista laitteista.

USB-IF on kovin vaitonainen uuden standardin tarkemmista määrityksistä, joten useat kysymykset ovat vielä vailla vastausta. Järjestö toteaa lehdistötiedotteessa esimerkiksi, että USB A/V on täysin rojaltivapaa. On kuitenkin epäselvää miten järjestö on onnistunut kiertämään HDCP-kopiosuojauksesta vastaavan Digital Content Protectionin maksuvaatimukset.

2 KOMMENTTIA

bfr1/2

Loistavaa, ärsyttää tuhlata laatikkotolkulla tilaa erilaisiin piuhoihin.

LaLLi802/2

Kuulostaa hyvältä toivottavasti ei ole ekat versiot torsoja kuten HDMI:llä. En vieläkään tajua miksi jo SCARTin perusominaisuuksia ei saatu kuin vasta HDMI1.3a versioon. Toi rojaltien pois jättäminen voi tuoda mukavasti laitevalmistajia, ne säästää isoissa erissä halvempia laitteita ison rahakasan suhteessa laitteiden myyntihintaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT