AfterDawn logo

Italialaismeppi haluaisi valvoa kaikkea netinkäyttöä "lasten vuoksi"

Teemu Laitila Teemu Laitila
17 kommenttia

Italialainen EU-parlamentin kansanedustaja eli meppi ehdotti eilen parlamentin kokouksessa, että kaikkien kansalaisten netinkäyttöä pitäisi voida seurata ja se tulisi tallentaa viranomaisia varten. Syynä kattavaan valvontaan on tietysti kaikille tärkeä lasten etu.

Tiziano Mottin ehdottamassa järjestelmässä kaikkiin koneisiin asennettaisiin lentokoneen mustaa laatikkoa muistuttava laite, joka tallentaisi tiedot kaikesta netinselailusta. Havaitessaan kuvamateriaalia lasten hyväksikäytöstä, järjestelmä varoittaisi viranomaisia, jotka voisivat rientää tarkastamaan kuka materiaalin on jakanut.

Mottin ehdotus ei rajoitu pelkästään tietokoneisiin, vaan mobiililaitteiden yleistyessä valvontajärjestelmä pitäisi ulottaa myös kaikkiin muihin nettiselaimella varustettuihin laitteisiin kuten älypuhelimiin ja tablet-koneisiin.

Onneksi mustaa laatikkoa tuskin tullaan kotikoneissa ihan heti näkemään, sillä Mottin ehdotusta pidettiin järjettömänä useamman tahon mielestä. "Jos Kiina, Pohjois-Korea tai Saudi-Arabia olisivat ehdottaneet tällaista, miten me siihen suhtautuisimme?" tiedusteli ruotsalainen piraattipuolueen meppi Christian Engström. Engströmin mielestä ehdotus oli pelottava. "Se on niin absurdi, että toivottavasti tästä ei ikinä enää tarvitse keskustella vakavissaan EU-parlamentissa", Engström toivoi.


Ruotsalainen piraattipuolueen perustajajäsen ja nykyinen elektronisten oikeuksien aktivisti Marcin de Kaminski puolestaan ihmettelee Mottin erikoista käsitystä Isoveli-yhteiskunnasta. "Ehdotuksen sanotaan perustuvan käyttäjän oikeuksiin ja käyttäjien tulisi tuntea olonsa turvatuksi. Alussa hän toteaa, että ei halua luoda uutta Isoveli-yhteiskuntaa, mutta loppuehdotuksessa on kyse juuri siitä", de Kaminski toteaa.

17 KOMMENTTIA

ep_1/17

Tervetuloa Italiaan, nettisensuurin ja asukkaiden vakoilun maahan!!

Ja vaihteeksi Italialainen taas esittämässä niin järjettömiä ideoita kuin mahdollista. Vastahan uutisoitiin siitä Italian halusta saada jokainen nettisivu sensuroitua. Mulle on muuten ihan sama kunhan Italialaiset pitävät vain itse sensuurinsa ja mustat laatikkonsa. Italiassa voisikin mennä läpi, mutta ei koko Euroopan alueella.

Mistä näitä tyhmiä Italialaisia ideoita oikein sikiää? Tutti tuolle mepille pitäisi laittaa suuhun ja jollekkin "Tietokoneiden kokoaminen" kurssille. Hanke ei tulisi onnistumaan millään. Mahdotonta. Kuka vain osaisi nykäistä mustan laatikon pois. Miksi asioista päättävät juuri ne jotka eivät tajua kyseisestä asiasta yhtään mitään? Luulevat tietävänsä ja keksineensä mahtavan idean, mutta eivät tajua miten surkea se loppujenlopuksi on.
Toivoisin, että kun tuollaisia ideoita esitetään niin todellakin perehdyttäisiin asiaan ensin vähän syvällisemmin jotta tulisi todellakin selville, onko koko juttu mahdollinen.

Oli kyllä sellaista saissea tuo ehdotus että ihan puistattaa.

Tomppa122/17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:

Kuka vain osaisi nykäistä mustan laatikon pois.


Vähintäänkin sen piirin pitäisi olla emolevyllä ja vieläkin paremmin piirisarjassa, jotta tuollaista ei jopa perusnörtti kävisi irrottamassa. Mie saattasin jopa emolevyllä olevan piirin poistaa, jos tietäisin että se ei muuten koneen toimintaan vaikuta.

Lisäksi tuollaisessa mustassa laatikossa pitäisi olla aika paljon laskentatehoa, jos sillä on tarkoitus tunnistaa ihmisten toiminnasta epäilyttäviä piirteitä ilman liikenteen hidastumista. Tehonkulutuskin kasvaa.

Epäilemättä jo pelkästään softan puolelle tulisi kiertoja noita vastaan. Tietenkään ihan joka lapsi ei noita rupea itse kiertelemään, mutta eikö lasten koneiden käytöstä vastaa vanhemmat, joten mitäs jos kouluttaisitte vanhempia.

TemeTee3/17

Luulin ensin kaveria hulluksi, mutta googlen avulla selvisikin että hän on kristillisdemokraatti. Sehän selittääkin kaiken.

ep_4/17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tomppa12:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:

Kuka vain osaisi nykäistä mustan laatikon pois.


Vähintäänkin sen piirin pitäisi olla emolevyllä ja vieläkin paremmin piirisarjassa, jotta tuollaista ei jopa perusnörtti kävisi irrottamassa. Mie saattasin jopa emolevyllä olevan piirin poistaa, jos tietäisin että se ei muuten koneen toimintaan vaikuta.


Itekkin kyllä yrittäisin. Mutta on helpompikin keino: Tilaa osat EU:n ulkopuolelta eli vaikka Norjasta. :D

Olisi myös aika vaikea saada komponenttivalmistajat noin vain mukaan tähän. Komponenttien hinnat nousisivat kovasti jos tällaista jouduttaisiin mukaan rakentamaan.

Idea on niin järjetön että sehän ei voikkaan olla kuin Italialaisen kristillisdemokraatin (arvatenkin yli 50v.) keksimä

ArttuH5N15/17

Tämä idea on toteuttamiskelvoton ja Eurooppaan täysin sopimaton. Jotain tällaista odottaisi juurikin Kiinalta ja P-Korealta, mutta että ihan EU-parlamentissa... Ja perustellaan vieläpä meidän turvallisuudellamme! (Sitä perusteluahan ei ole valvontayhteiskunnissa koskaan käytetty...) Jumalauta mitä sontaa!

Ja mitä on Italialle tapahtumassa?

Bluejack6/17

naurettavaa paskaa vai mitä? :)

repino7/17

Eihän tuossa oo järjen hiventäkään, rusakoivat oman taloutensa toisten maksettavaksi ja pääministeri käy nuorien tyttöjen luona.
Eihän ne edes halua opiskella, muita kieliä puhutaan pirun vähän, aivan samoin kuin rusakotkin tekee, ollaan niin pirun ylpeitä itestään.
Ja aika typerä ratsastaa hallitukseen Jeesuksen selässä.
Vai onko pelko siitä, että Jumala rankaisee meitä.
Anna mun kaikki kestää....

Bluejack8/17

kerrankin.. vielä kun repino sanot että olet persu niin irrotan itseni vapaaehtoisesti tästä järjestelmästä :)

repino9/17

Jos suoraan sanon en kannata kuin oikeita arvoja, ja toisten rusakoinnin jälkeen olen jäsen...arvaappa missä...??

Joensuu10/17

Tämä on niitä uutisia joilla ei ole muuta painoarvoa kun että "jollain" on syttynyt lamppu vikapaikassa.

tonttila11/17

ideanikkari



Tekniikan alan opistotason tutkinto (1985)

"näillä mennään"

Velele12/17

Tän jälkeen tulee salee joku "vähemmän" ikävä ehdotus joka menee heittämällä läpi.

MattiMies13/17

Ei.

Rubertti14/17

Ehkä ne pelkää että arabimaissa tapahtuneet kansannousut voivat toteutua myös näissä euro-maissa.

Fiili15/17

Kyllähän tämäkin idea tulee tulevaisuudessa jossain muodossa Eurostoliittoon, se on varmaa. Meitä aletaan teknologian kehittyessä valvomaan yhä enemmän ihan virallisestikin, nythän sitä tehdään salaa näiden kansallisten turvallisuustahojen toimesta. Syy valvontaan on juuri pelko eliitin ja talaoussektorin sosiaalikapitalismin aiheuttamista kansannousuista lähitulevaisuudessa, jolloin yhä enemmän rahoitussektorin ym. pelivoittoja yksityistetään ja tappiota sosialisoidaan EU-kansalle. Toinen uhka on yhä laajeneva ja vahvistuja tekijänoikeuslobbaus.
Ihmiset laitetaan ruotuun ja jatkuvan valvonnan alle, ettei kukaan voi esim. sikojen huonosta kohtelusta kertoa, tai ainakin jää siitä kiinni ja saa huomattavasti kovemmat tuomiot kuin sianrääkkääjä. Huolestuttavinta on se että yhä suurempi osa kansasta on sitä mieltä että yksityisyys on ihan turhaa jos ei ole mitään salattavaa. Lapsipornoon voitaisiin jo nyt puuttua paljon tehokkaammin, kuin toimitaan. Kyseessä on vain keppihevonen ja taustalla ovat aivan muut syyt.

ArttuH5N116/17

Tyylikäs quad-postaus. Tuo vaatii jo taitoa/todella pahasti pätkivän netin.

Fiili17/17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:

Tyylikäs quad-postaus. Tuo vaatii jo taitoa/todella pahasti pätkivän netin.


Tooooodella jumitti selain, mutta posti ylläpidolle auttoi:)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT