AfterDawn logo

Analyytikko: Call of Duty ohittaa pian GTA:n isoimpana sarjana

Teemu Laitila Teemu Laitila
14 kommenttia

Pelialan analyytikko Michael Pachter arvioi, että Activisionin Call of Duty -pelisarja ohittaa Rockstarin legendaarisen Grand Theft Auto -sarjan myyntiluvut tulevaisuudessa. Activision on onnistunut tähän saakka julkaisemaan uuden Call of Duty -pelin vuosittain, kun uutta GTA:ta on rakennettu vähintään muutamia vuosia.

Rockstar ja GTA johtavat vielä Activisionia, mutta Call of Dutyn nykyisellä julkaisutahdilla se ohittaa GTA:n muutamissa vuosissa.

"Call of Duty on isompi nimi eikä GTA pysty pitämään paikkaansa pelialan ykkösbrändinä", arvioi Wedbush Securitiesin analyytikko Pachter.

Tähän mennessä Grand Theft Auto -sarjaa on myyty yhteensä yli 114 miljoonaan kappaleen verran. Call of Duty on päässyt uusimpien osiensa myötä runsaaseen 55 miljoonaan.


GTA:n seuraavan version odotetaan saapuvan joskus ensi vuoden aikana.

14 KOMMENTTIA

Tnoi1/14

On kai se codin julkaisutahti nopea kun joka kerta julkaisevat sen saman pökäleen uudestaan eri nimellä.

SpeechMan2/14

"Activision on onnistunut tähän saakka julkaisemaan uuden Call of Duty -pelin vuosittain, kun uutta GTA:ta on rakennettu vähintään muutamia vuosia."
Ja sen kyllä huomaa.

eddison843/14

:D

Ihme uutinen. Puhutaan kuitenkin "vähän" eri mittasuhteen peleistä.
Katsotaan sitten uudestaan, kun CoD on avoimen maailman peli, eikä putkijuoksu.

peex4/14

Harmi vaan että suurin osa codeista on kuraa.

OneMember5/14

Rockstar onneksi panostaa laatuun, kun taas Activision määrään... ja jäljestä näkee mitä kuraa tulee kun tehdään kiireellä.

JoniS6/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OneMember:

Rockstar onneksi panostaa laatuun, kun taas Activision määrään... ja jäljestä näkee mitä kuraa tulee kun tehdään kiireellä.

enpä kyllä meni menisi gta:ta ainakaan laadukkaaksi sarjaksi sanomaan aika bugisia olleet kaikki pelit sen jälkeen kun ei ylhäältä enään olleet kuvattuja.

Thimon7/14

GTA 4:n PC:llä aika pohjanoteeraus - pirun raskas vaikka peli ei kauhean kummoselta näytäkkään. Toi on kyllä naurettavaa miten aina uusi CoD menee niin hyvin kaupaksi vaikka peli on periaatteessa täysin sama kuin edellinen, uusilla aseilla ja kartoilla. CoD 4:n jälkee ei oo tullu ostettua ainuttakaan CoDia, kaikki GTA:t kyllä omistan.

Tnoi8/14

@7

Johtuu aika pitkälti siitä että peli on tehty ensiksi konsolille ja siitä portattu PC:lle? Ja noh aika pitkälti mielipide, mutta kyllä se minun mielestäni ihan hyvälle näyttää karkit tapissa. Ja kun ottaa huomioon että peli on kuitenkin julkaistu jo vuonna 2008.

Jiiksi9/14

Miks puhutaan gta'sta ja codista? Esim mario on myynyt sen 250m+ menee codilla muutama vuos vielä..


Wikipedian mukaan codi on myynyt 102m eikä 55m

Gtan luku onkin sama.

stalacave10/14

Sen päivän ku näkis.

ArttuH5N111/14

GTA:sta ei taida joka vuosi tulla "uutta" peliä. Sama putkirunkkaus eri tektuureilla. Hyvin vähän kehittyy oikeasti. Ja ensin julkaistaan karvalakkipeli, sitten julkaistaan map packit, mitkä maksavat tietysti ekstraa.

Tomppa8912/14

Peli joka on vuodessa tehty suoraan vanhasta ei voi olla mitään muuta tarkotusta varten tehty kun ihmisiltä rahan riistämiseen.

Thimon13/14

@8 Siitähän se juurikin johtuu. Ei minkäänlaista AA:ta, kun ei konsolit omaa sellaista etc. En tiedä mistä johtuu, mutta itellä ei toimi edes yli 30 fps GTA IV low asetuksilla, täytyy modata aika rankalla kädellä että saa vähän kauniimmaksi ja paremman fps:n.

Laitteistossa ei pitäis olla vikaa, kun Crysis ja Crysis 2 pyörii täysillä pelattavasti.

TuPP314/14

Kiinnostaisi tietää myös mainostuksen osuus molempien pelien osalta. CODhan nimittäin käytti 2/3 tuotantokuluista mainostukseen.
Typerä vertailla myyntilukuja jos toinen käyttää satoja biljoonia enemmän mainostukseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT