AfterDawn logo

Digita arvostelee nykyistä mobiilitelevisiota

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Nokian alkuun saattama mobiilitelevisiostandardi DVB-H on vaipunut unholaan valtaosassa maailmaa. Suomessa DVB-H-lähetyksiä nähdään edelleen, vaikka useimpien maiden operaattorit ja verkkoyhtiöt ovat luopuneet palvelusta asiakkaiden ja päätelaitteiden vähentymisen takia. Viimeisimpänä verkko-operaattorina DVB-H-standardista luopui hollantilainen KNP viime kuun lopulla.

Verkko-operaattori Digita kyseenalaistaa mobiilitelevisiostrategian, jossa tuetaan kuolevaa tekniikkaa. Digitan mukaan Suomi on jäämässä viimeiseksi maaksi, jossa tarjotaan DVB-H-lähetyksiä. Modernimpi, kodin televisiolähetyksissä käytetty DVB-T2-tekniikka soveltuisi tulevaisuudessa myös mobiililaitteisiin.

Digitan liiketoimintajohtaja Kari Risbergin mukaan verkkoteknologiatukea tulee harkita uudelleen, mikäli tukea ei löydy kansainvälisesti.

Nyt näyttää siltä, että Suomi on Euroopassa viimeinen maa, jossa ylläpidetään DVB-H-standardiin pohjautuvaa mobiili-tv-verkkoa. Sisältöpalveluiden ja päätelaitteiden monimuotoisuus on tärkeä edellytys niin kotona katsottavan kuin mobiilinkin television menestymisen kannalta.


Kari Risberg, liiketoimintajohtaja, Digita Oy

[smartbox:here]DNA vastustaa Digitan ehdotusta standardivaihdoksesta. Yhtiö kertoi Tietokone-lehdelle, että DVB-H-vastaanottimia on myyty 24 kuukauden määräaikaissopimuksella tuhansia. DNA vaatii myös, että mikäli verkkotoimilupia muutetaan, tulee toimiluville käynnistää uusi hakuprosessi.

Molemmat osapuolet ovat esittäneet näkemyksensä liikenne- ja viestintäministeriölle, mutta asian käsittelyn aikataulusta ei ole vielä tietoa.

2 KOMMENTTIA

HenkkaP1/2

"...kodin televisiolähetyksissä käytetty DVB-T2-tekniikka soveltuisi tulevaisuudessa myös mobiililaitteisiin."
Niin niin, tai sitten dvb-h:lle koodataan uusi standardi.
Ja mikäköhän se "tulevaisuus" tällä alalla on?
"Maailmassa ei tarvita kuin enintään 5 tietokonetta" Ibm:n johtaja joskus

perhana2/2

mielestäni tämä koko dvb-h mobiilitelevisio haiskahti rahankeruulta jo alunperinkin.. on jotenkin outoa että kiinalaiset halpapuhelinvalmistajat ovat jo vuosia osanneet rakentaa kännykkään joko analogisen televisiovastaanottimen tai normaalin dvb-t vastaanottimen joilla pystyy vastaanottamaan ja katsomaan ihan samaa tv-signaalia kuin kotitelkkarillakin, ja vaikka täällä nyt varmasti joku näitä laitteita kokeilematon väittääkin että ne eivät toimi, niin kyllä ne vaan kuulemma ihan oikeasti toimivat siinä missä nämä dvb-h rivellyksetkin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT