AfterDawn logo

The Tunnel Movie julkaistaan BitTorrentin kautta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Enzo Tedeschin ja Julian Harveyn käsikirjoitukseen perustuva australialainen The Tunnel Movie -elokuva ilmestyy DVD:lle 19. toukokuuta, mutta muista elokuvista poiketen elokuvaa aiotaan jakaa myös BitTorrent-verkon kautta ilmaiseksi. Elokuvan jakelu alkaa molemmissa medioissa samana päivänä.

Käsikirjoittajien mukaan ajatus elokuvan torrent-jakelusta on ollut mukana alusta lähtien, eivätkä elokuvantekijät ole olleet valmiita neuvottelemaan siitä luopumisesta. Tekijäryhmän mukaan elokuvaa halutaan jakaa ilmaiseksi netissä siksi, että vain tällä tavalla voidaan tavoittaa myös ne ihmiset, jotka eivät pysty hankkimaan itselleen DVD:tä tai voi nähdä elokuvaa muusta syystä. Elokuvan jakelumekanismia on mainostettu maailmalla vallankumoukselliseksi, vaikka se muistuttaa erehdyttävästi suomalaisen Star Wreck: In the Pirkinning -elokuvan jakelua. Elokuvan teossa on ollut mukana aktiivinen fanikunta, Star Wreckin tapaan. Elokuvaa on rahoitettu myymällä pätkiä elokuvista faneille.


Erikoisinta tilanteessa on se, että DVD-jakelusta vastaavalla Paramount Home Entertainmentilla ei mitään torrent-jakelua vastaan. Ei edes vaikka Paramount on aktiivinen jäsen AFACT-ryhmässä, joka on jo muutaman vuoden käräjöinyt iiNet-operaattoria vastaan piratismin vuoksi. Toisaalta elokuvan DVD-versio ei ole sama kuin BitTorrent-verkossa jaettava elokuva. Kenties tästä syystä Paramount kestää elokuvantekijöiden BitTorrent-kokeilun. DVD:ssä on kahden tunnin edestä lisämateriaalia sekä vaihtoehtoinen loppu elokuvalle.

2 KOMMENTTIA

trooper781/2

Vaikuttaa sen verran hyvältä elokuvalta, että tod.näk. tulee ihan ostettua.

Tälläinen systeemi saisi ruveta yleistymään. DVD versio nettiin jakoon ja halukkaille BD-versio myyntiin ekstrojen kera.

himpo2/2

Vaikuttaa niin huonolta blairwitchkloonilta että jätämpä lataamatta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT