Napsterin perustaja ostamassa Warner Musicin?

Napsterin perustaja ostamassa Warner Musicin?
Napster-musiikkipalvelu oli vuosituhannen vaihteen yksi suurimmista rikoista musiikkiteollisuuden silmässä. Nyt palvelun perutaja Sean Parker on mukana sijoittajaryhmässä, joka aikoo ostaa Warner Musicin, joka oli aikoinaan mukana kaatamassa Napsteria.

Warner Music on yksi maailman suurimmista levy-yhtiöistä. Se on etsinyt itselleensä ostajaa jo tovin aikaa. Osakkeenomistajat ovat päättäneet, ettei yhtiötä myydä alle 2,5 miljardilla dollarilla. Sean Parker ei ole mukana tarjouskilvassa omana itsenäänsä, vaan hän mukana miljardöörisijoittajien Ron Burklen ja Doug Teitelbaumin muodostamassa sijoittajaryhmässä. Parkerin varallisuus on tällä hetkellä 1,6 miljardia dollaria, mikä tulee suoraan hänen kolmen prosentin omistusosuudesta Facebookista.Parkerilla on selvä motiivi olla mukana ostamassa Warner, sillä hän on viimeaikoina työskennellyt suoratoistopalvelu Spotifyn parissa. Parkerin aikomuksena voi olla helpottaa Spotifyn ja Warner Musicin välisiä neuvotteluja, jotta palvelu rantautuisi laajalla musiikkivalikoimalla myös Yhdysvaltoihin. Tämä teoria ei välttämättä ole kovin pätevä, koska Parkerilla olisi olemassa edullisempiakin vaikutustapoja. Vakuuttavampi motiivi lienee se, että Parker uskoo Warnerin musiikkikatalogin olevan tällä hetkellä aliarvostettu ja yrittää tehdä sitä kautta rahaa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 14. maaliskuuta, 2011 11:44
Tägit
Napster Warner Music
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 6 kommenttia
 • Tnoi

  Oh the irony.. :D

  14.3.2011 22:25 #1

 • avann

  Oh the misleading headline...

  14.3.2011 22:42 #2

 • tonttila

  Lainaus:Parkerin varallisuus on tällä hetkellä 1,6 miljardia dollaria, mikä tulee suoraan hänen kolmen prosentin omistusosuudesta Facebookista.
  Eli kaverilla ei ole oikeasti yhtään rahaa?

  15.3.2011 12:32 #3

 • syrtek66

  Niin nyt kannattaa Facebook-omaisuutta vastaan lainata rahaa että saisi ostettua oikeaa rahaa tuottavan yrityksen.

  Toisaalta kyllä kait Facebook tuottaa rahaa omistajilleen, jos ei muuta Farmvillen kautta...  "History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

  15.3.2011 14:08 #4

 • jonzcu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
  Niin nyt kannattaa Facebook-omaisuutta vastaan lainata rahaa että saisi ostettua oikeaa rahaa tuottavan yrityksen.
  Näin juuri.

  15.3.2011 14:22 #5

 • Bluejack

  Voisi kai sanoa jonkun ympyrän sulkeutumisesta?

  15.3.2011 19:29 #6

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud