AfterDawn logo

Apple päivitti MacBook Pro -kannettavat

Panu Roivas Panu Roivas
12 kommenttia

Apple on tänään odotetusti päivittänyt MacBook Pro -malliston kannettavat. Applen mukaan uuden malliston neljä suurinta muutosta ovat uudet Sandy Bridge -suorittimet, Thunderbolt-liitäntä, AMD:n näytönohjaimet ja HD-tason Facetime-kamera.

Applen uudet kannettavat käyttävät uuden sukupolven Core i5- ja Core i7-suorittimia ja 13" mallissa käytetään pelkästään Intelin suorittimeen integroitua HD Graphics 3000 -näytönohjainta. 15" ja 17" malleissa on tarjolla vaihtoehtoina AMD:n Radeon HD 6490M tai 6750M. Apple päivitti myös webkameran uudeksi Facetime HD -kameraksi, ja App Storeen on myös julkaistu uusi OS X -versio Facetimesta.

Applen uusi Thunderbolt-liitäntä korvaa miniDP-liitännän, ja toimii Applen mukaan adapterien avulla useiden paljon kaistaa vaativien laitteiden, kuten DisplayPort- ja HDMI-näyttöjen, kanssa. Intelin Light Peak -teknologiaan perustuva Thunderbolt on nopeudeltaan 10 Gbps, eli kaksi kertaa nopeampi kuin USB 3.0. Apple pitää vanhat USB 2.0 -portit, mutta uutena lisäyksenä kannettaviin on vihdoin saatu SDXC-muistikortinlukija.


Muilta osin MackBook Pro -mallisto pysyy hyvin samankaltaisena edeltäjäänsä verrattuna. Fyysiset koot ovat pysyneet muuttumattomina ja akkukesto on Applen mukaan 7h kaikissa malleissa. Muistia on perusmalleissa 4 GB, ja 13" mallin kiintolevy lähtee 320 gigatavusta. Hintaa 13" perusmallilla on 1199€. 15" perusmalli lähtee 1799 eurosta ja 17" malli alkaen 2499€.

Apple MacBook Pro: tuotesivut

12 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/12

Aika tykeiltä peleiltä vaikuttavat.

teppoI2/12

Steve Jobsin synttärit <3

squi3/12

Himottavia laitteita, mutta hinnalla pilattu :)

Bluejack4/12

Kauniit omenat on taas tarjottimella mutta kasvatus metodi ei miellytä.

Iltsisti5/12

Kyllä kivasti vois tollasen 15" ostaa ku laatu hinta suhe parantunu viime vuosista.

Bluejack6/12

Löytyykö noista hintavimmista maceista tpm sirut tai miksi nyt apple vastaavan on halunnut ristiä?

salazaari7/12

Aivan liian ylihintaisia muihin kannettaviin nähden... Etenkin näyttöjen puolella sekä raudassa.

necq8/12

Samaa mieltä salazaaren kera... "Tykki"peliä jos meinaa niin netissä löytyy jokunen kauppa joka räätälöi "tykin" kannettavan... Pääsee sitten "tykittelemään" ja jää Applen valtavirtakoneet taakse. Noista suorittimistakin, jos niissä on i5- tai i7-suorittimia, voi jestas mikä tehokkuus. Mutta kun malleja on kymmeniä erilaisia... Jokaisen suorituskyky on erilainen. Meikän 3 vuotta vanha läppäri todennäköisesti päihittää nuokin mallit melkolailla... Ja integroitu näyttis 13" mallissa, sehän vasta "tykittääkin". :p

ArttuH5N19/12

Kuka nyt muutenkaan ostaa läppärin, jos haluaa tykittää... -_-

Ja meinasin "tykeillä peleillä" tota koko pakettia, designia, portteja, tehoa yms. Kyllä kelpais. Tosin aivan liian kalliita.

exlex10/12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti necq:

. Meikän 3 vuotta vanha läppäri todennäköisesti päihittää nuokin mallit melkolailla... Ja integroitu näyttis 13" mallissa, sehän vasta "tykittääkin". :p

Melkonen taika kone sulla. :P

exlex11/12

-

VdLwXzuYtyOY (vahvistamaton)12/12

Good to see a tanlet at work. I canÂ’t match that.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT