AfterDawn logo

Italiassa 3D-sisältö latautuu hissukseen tallentavaan digiboksiin

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
1 kommentti

Italiassa käynnistettiin viime viikolla ensimmäinen 3D-sisältöä tarjoava antenniverkon kanava, kun Mediaset lisäsi valikoimiinsa uuden 3VOD-palvelun.

3VOD:issa kuluttajat eivät kuitenkaan pääse katsomaan 3D-videota suoraan, vaan sisältö ladataan aluksi pienissä paketeissa tallentavan digiboksin kiintolevylle, ja vasta latauksen valmistuttua voi katselun aloittaa. Koska lataaminen tapahtuu antenniverkon kautta, ei kuluttaja tarvitse internet-yhteyttä tämän VOD-palvelun käyttöön. Tällä tavalla myöskään tavalliset digi-TV-lähetykset eivät joudu karsimaan tiedonsiirtokapasiteettiaan, jos kanavanippuun halutaan 3D-sisältöä.

Tekniikan Mediasetille on toteuttanut Motive-yritys, joka kehittämä Bestv-toteutus tuo monia kehittyneitä ominaisuuksia TV-kanavien käyttöön. Bestv-tekniikan käyttäminen vaatii kuitenkin yhteensopivan digiboksin hankinnan, joten tavallisella digiboksilla uusia ominaisuuksia ei voi hyödyntää.


3VOD-palvelussa on tällä hetkellä tarjolla noin 50 3D-elokuvaa. 3D-sisällön lisäksi samalla tekniikalla voidaan jaella myös tavallisia 2D-elokuvia ja teräväpiirtosisältöä.

1 KOMMENTTI

johtaja591/1

Mielenkiintoinen idea, mutta epäilen ettei tule lyömään itseänsä läpi maailmalla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT