AfterDawn logo

Langattomat @450-palvelut vaihtavat omistajaa

Matti Robinson Matti Robinson

Erityisesti haja-asutusalueille tärkeät, 450 megahertsin taajuudella toimivat langattoman laajakaistan verkkopalvelut vaihtavat omistajaa. Mikäli viranomaiset antavat kaupalle hyväksynnän, siirtyvät @450-palvelut Digitalta Datame Oy:lle. Datame Oy on yksityisten Finnet-yhtiöiden omistama verkkopalveluyritys.

Flarionin kehittämällä Flash-OFDM -teknologialla toteutettua @450-verkkoa pyritään Datamen toimesta laajentamaan myös viranomaiskäytössä, kertoo Prosessori. Datame on lanseerannut hiljattain Huawei Technologiesin tekniikalla toteutetun WiMAX-verkon. Uudella aluevaltauksella pyritään laajentamaan repertuaaria ja palveluiden kattavuutta.

Datame on 30.11.2010 lanseerannut Huawei Technologiesin tekniikalla Wimax-verkkonsa ja katsoo, että nyt hankittavalla palvelukokonaisuudella Datamen palvelutarjonta monipuolistuu ja palvelujen peittoalue laajenee valtakunnalliseksi


Datame Oy:n toimitusjohtaja Asmo Uljanoff

[smartbox:here]@450-verkot ovat erittäin tärkeässä osassa harvaan asutuilla alueilla, joissa langallisen laajakaistan kytkeminen voi olla kallista tai jopa mahdotonta. Digita kertoi kesällä, ettei se tule jatkamaan @450-liiketoimintaa ja etsii jatkajaa. Infra- ja tukipalvelut Datama Oy tulee ostamaan Digitalta.

Datamen omistavat Finnet -ryhmän yhtiöt PPO-Yhtiöt Oy, Kymen Puhelin Oy, Telekarelia Oy, Laitilan Puhelin Osuuskunta, Ikaalisten-Parkanon Puhelin Osakeyhtiö, Pohjois-Hämeen Puhelin Oy, Alajärven Puhelinosuuskunta, Eurajoen Puhelin Osuuskunta, Keikyän Puhelin Osuuskunta, Vakka-Suomen Puhelin Oy sekä Härkätien Puhelin Oy.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT