AfterDawn logo

CSS-suojauksella varustettuja DVD-levyjä polttavat asemat pian markkinoilla

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
8 kommenttia

Vaikka kuluttajat ovat voineet työstää omia DVD-elokuvia jo vuosien ajan, eivät kotikäytössä olevat tallentavat DVD-asemat tai DVD-levyt ole tukeneet kaupallisilla levyillä käytettävien kopiointisuojausten käyttöä. Täten suuret elokuvastudiot eivät ole juuri myyneet kuluttajille internetin kautta elokuvia, joita he voivat itse tallentaa DVD-levyille, koska ilman kopiointisuojauksia olevat elokuvat ovat studioiden mukaan ongelmallisia luvattoman kopioinnin osalta.

Nyt tämän asian muuttuminen on jälleen askeleen lähempänä, kun tietokoneita valmistava Dell on ilmoittanut lisäävänsä option tilata tiettyjä tietokoneitaan CSS-suojauksen kirjoittamista tukevalla DVD-asemalla. Asema tuo koneisiin lisää hintaa noin 120 dollaria eli noin 85 euroa. Aseman lisäksi tietokoneisiin tulee mukaan Sonicin poltto-ohjelma, jolla CinemaNow-palvelusta ladatut elokuvat voi polttaa DVD-levyille katselua varten.


CinemaNow-palvelu tarjoaa kuluttajille ladattavaksi ja DVD-levylle poltettavaksi hieman yli 100 elokuvaa. Näiden ladattavien ja poltettavien elokuvien hinta on ainakin aluksi alle 10 dollaria per elokuva. Tarjonnasta löytyy elokuvia Warnerilta, Sonylta, Universalilta, Paramountilta ja Lionsgatelta. Isoista nimistä toistaiseksi kadoksissa ovat Fox, Disney ja MGM, joiden kanssa CinemaNow neuvottelee parhaillaan, jotta myös näiden studioiden elokuvia saataisiin kuluttajille poltettavaksi.

CSS-tallennusta tukevan DVD-aseman lisäksi kuluttajan on hankittava itselleen CSS-tallennusta tukevia DVD-levyjä, joiden hinnat tulevat olemaan korkeampia kuin tavallisten tallentavien DVD-levyjen hinnat. CinemaNow-palvelun ohella Sonic on kauppaamassa kehittämäänsä tekniikkaa muillekin internetin videokaupoille, jolloin tekniikka voisi yleistyä ainakin Yhdysvalloissa, jolloin laitteiden hinnat toivottavasti laskevat alemmaksi. Tällä hetkellä tekniikan mahdollisesta rantautumisesta Yhdysvaltojen ulkopuolelle ei ole kerrottu mitään.

8 KOMMENTTIA

teme5651/8

Ja taas voisi kysyä, että kuka näinkin loistavan idean on saanut aikaan. Mitä järkeä on enää markkinoida suojausta, joka on murtunut vuosia sitten?
On taas joku insinööri saanut vuoden älynväläyksen...

Joker_2/8

Jos hiukan ajattelisit, niin ymmärtäisit, että tämä ei todellakaan ole insinöörien älynväläys vaan täysin tekniikkaa ymmärtämättömien johtajien. Heillä kun ei ole pienintäkään käsitystä kopiosuojauksien ja DRM:n fundamentaalisista ongelmista.

Jokainen insinööri, joka työskentelee kopiosuojausten ym. parissa tietää tekevänsä täysin turhaa työtä. Asiakas on kuitenkin siitä halukas maksamaan, joten rahat kannattaa kiskoa pois.

Raattis3/8

Tämä on niin typerä idea, etten viitsi edes kritisoida sitä.

Madsin4/8

Olisko kannattanut esim myydä noita asemia ja levyjä puolet halvemmalla, kuin normaalit, jolloin saataisin kuluttajat ostamaan ko härppeet?. Tai no...löytyyhän noita "idiootteja", jotka ovat valmiita maksamaan itselleen aiheutuvasta harmista.

zipzap5/8

poistettu

pezkuu6/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:

Ja taas voisi kysyä, että kuka näinkin loistavan idean on saanut aikaan. Mitä järkeä on enää markkinoida suojausta, joka on murtunut vuosia sitten?
On taas joku insinööri saanut vuoden älynväläyksen...

Haluavat repästä rahaa jostakin

Esc_o7/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:

Tämä on niin typerä idea, etten viitsi edes kritisoida sitä.

Komppaan!

Jay6048/8

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:

Tämä on niin typerä idea, etten viitsi edes kritisoida sitä.

Komppaan!

Eihän tuossa ole mitään järkeä OSTAA dvd-leffa ja sen jälkeen polttaa se kotona dvd:lle. Miksi?

Koska vaikka ostaisit TDK:n tai muun vastaavan laadukkaan tyhjien levyjen valmistajien levyjä niin 5 vuoden päästä ne eivät enää toimi kunnolla. Eli et saa ns. pysyvää leffakokoelmaa, vaan joka leffa pitäisi varastoida kovalevylle ja polttaa uudelleen levylle noin 5 vuoden välein.

Ja voi sitä itkua jos kovalevy sattuu menemään rikki... muutama sata gigaa ostettuja ja laillisia leffoja mitkä meni sen siliän tien.

Tietysti jos homma toimii niin että jos olet kerran ostanut leffan niin voit käyttäjätunnuksillasi sitä imuroida niin monta kertaa kuin haluat niin eipä siinä mitään. Mutta tuo taas tietysti katsottaisiin piratismia edistäväksi hommaksi..

Nyt kun tästä suojaushössötystä ja piraattisotaa koskevaa hommaa on katsellut jo vuosia niin kyllä tulee mielikuva päähän levy-yhtiön äijästä joka juoksee metrin betoniseinää päin aina uudestaan ja uudestaan ja vielä luulee että joku päivä pääsee läpi. :/

Mehän kuluttajathan tämän kaikki kuitenkin loppupeleissä maksamme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT