AfterDawn logo

HS ja Ilta-Sanomat verkkomusiikkibisnekseen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
9 kommenttia

Sanoma Osakeyhtiö avasi tänään verkkomusiikkipalvelun kahden omistamansa lehtibrändin alla -- nyt sekä Ilta-Sanomilta että Helsingin Sanomilta löytyy oma verkkomusiikkikauppansa. Palveluiden tekniikan takaa löytyy ruotsalainen yritys, InProdicion.

Verkkokaupat noudattelevat tuttua Microsoftin WMA-formaattiin pohjautuvaa kaavaa, eli käytännössä kaikki kappaleet ovat suojattuja DRM-tekniikalla ja vaativat toisto varten Windows Media Playerin. Tämän lisäksi kappaleiden toisto muissa kuin WMA:ta tukevissa kannettavissa laitteissa (eli esim. iPodissa) on mahdotonta.

Kappaleet maksavat pääsääntöisesti 99 senttiä kappaleelta ja kokonaiset albumit pikaisen selailun perusteella 9,90 euroa. Ostetut kappaleet voidaan maksaa joko verkkopankkitunnuksilla tai Suomessa myönnetyllä luottokortilla. Yksittäisten kappaleiden osto onnistuu myös tekstiviestin avulla.

Hieman erikoinen sivujuonne verkkokaupasta löytyy, sillä myynnissä on ainakin hakulomakkeen perusteella myös MP3-muodossa olevaa musiikkia, mutta missään käyttöohjeissa (ainakaan IS:n palvelussa) ei kerrottu onko kyseessä jotenkin oudosti DRM-pakattu MP3-muoto vai täysin rajoituksista vapaa MP3-formaatti. Joka tapauksessa näitä, muussakin kuin WMA-muodossa olevia kappaleita, ei montaa palvelusta äkkiseltään löytynyt, ainakaan suosituimmilta artisteilta.


Lisää aiheesta:

Ilta-Sanomien musiikkikauppa
Musiikkilataamo (HS)

9 KOMMENTTIA

Ranee1/9

Eikö ne ikinä opi? Eipä tainnut tämäkään palvelu tuoda paljon uutta.

Itse olisin valmis käyttämään kyseisiä palveluita, JOS -kappaleissa ei olisi drm-tekniikka tai vastaavaa.
-olisi vaihtoehtoja wma:lle
-Ostettua kappaleen saisit ladata sen myös uudestaan, jos vaikka kovalevy hajoaa tai vastaavaa.
-Palvelu toimisi myös Linuxissa.
-Ostaminen ja maksaminen olisi tehty helppokäyttöiseksi
-Hinnat tulisivat reilusti alemmas noin puoleen nykyisista.
-Valikoima olisi laaja ja kuuntelemani musiikki sieltä löytyisi

Siinäpä omat vaatimukseni. Tuskin vähään aikaan toteutumassa.

--------------------
Digisydan.net

Betrayed2/9

Juuri noi Ranee nickin ehdot tulisi täyttyä omallakin kohdalla. Hinnat puoleen ja rajattottamaton formaatti, ja muutakin kun mitä massat kuuntelee niin alkaa kiinnostamaan ehkä tuo jo.

hape3/9

Noista DRM-suojauksista ei kaupat päätä vaan sen määrää ikuinen ystävämmä TEOSTO.

Eli älkää syyttäkö kauppoja vaan teostoa.

Tsorro4/9

Siinä olis kuulkaas markkinarakoa, kun pistäisi pystyyn kaupan, joka tukisi Linuxia. Taitaa vaan se Teosto hankaloittaa elämää noine drm_wma_windowsmediaplayer_yms-rajoituksineen.

Ranee5/9

Kaupat kuitenkin tekevät sopimukset levy-yhtiöiden/teoston kanssa ehdoista ja osaaltaan se on myös kauppojen vika kun eivät saa kunnon sopimusta aikaseksi. Tosin uskon kyllä, että sitä on yritetty.

Muukka6/9

Joopa joo. Voisihan noita juu ostaa, mutta jos kappaleiden äänenlaatu on lähelläkään esikuuntelussa olevien kappaleiden tasoa, niin hukkaan menis nekin rahat. Eikö niillä ole tosiaankaan ääkkösiä koneessa jolla pakkaavat kappaleet? Tolla hinnalla/laadulla taidan kuitenkin kipaista levyn kaupasta...

Muukka7/9

Näköjään on, muttei kaikissa kappaleissa...

Kummiseta8/9

Testasin ladata Martti Vainaan Pelimiehen ja ainakin SE oli MP3-muodossa, tosin jotenkin DRM-suojattu, ainakin hyvin kuuluu ja olen pistänyt jo ainakin 5 norm. cd-levylle Nerolla. Että, no problemos!

Jus-Z9/9

Testasin molempia palveluita, ja todettakoon etteivät ne tunnista Dna:n ip:itä suomalaisiksi (kainuu) :):)
Kehittämistä siis vielä löytyy

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT