AfterDawn logo

Sony avasi online-musiikkikauppansa

Jari Ketola Jari Ketola

Sony on tänään avannut Sony Connect online-musiikkikauppansa. Kuten yhtiö alkuvuonna ilmoitti, palvelussa on tarjolla puoli miljoonaa musiikkikappaletta. Kappaleiden hinnat alkavat 0,99 dollarista (n. 80 senttiä), kokonaisten albumien lähtöhinnan ollessa 9,99 dollaria (n. 8,20 euroa).

Connectin kautta myydyt kappaleet toimitetaan Sonyn omassa ATRAC3-muodossa, joka ei ole yhteensopiva esim. Applen iPod-soitinten kanssa. Sony pyrkiikin Applen tapaan siihen, että musiikkikauppa ruokkisi soittimien kauppaa -- ja päinvastoin.

Sony on pitänyt Applen iPod-iTunes -esimerkkiä positiivisena, ja uskoo, että kuluttajia kiinnostaisi myös suurempi laitevalikoima. Useat Sonyn soittimet, kuten esim. uusi MidiDisc Hi-MD Walkman, sekä NetMD -soittimet ovat yhteensopivia Connectin kanssa. Lisäksi Sonyn "sisarbrändi" Aiwa julkaisee lisäksi lähiaikoina iPod Minin kaltaisen, kiintolevyllä varustetun soittimen, Giga Pavitin.

Sony on kiistatta suurin yksittäinen yhtiö, joka on mukana online-musiikkimarkkinoilla. Vaikkei palvelu tarjontansa puolesta vaikuta eroavan iTunesista ja Napsterista, on Sonyn mahdollisuudet tuotteiden markkinointiin aivan toista luokkaa.


Lähde: News.com

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT