Napster-maksu hyllylle Tennesseessä

Napster-maksu hyllylle Tennesseessä
Neljääkymmentä viittä tennesseeläistä koulua edustava hallintolautakunta on hylännyt suunnitelman, joka olisi asettanut jokaiselle opiskelijalle pakollisen Napster-maksun. Kymmenen dollarin, eli n. 8,35 euron kuukausimaksua oltaisi peritty jokaiselta opiskelijalta.

Maksua kaavailtiin, jotta oppilaitokset ja oppilaat välttyisivät RIAA:n nostamilta oikeusjutuilta. Lautakunta totesi kuitenkin maksun olevan ongelman suuruuteen nähden kohtuuttoman kovan.The Registerin tekemien laskelmien mukaan opiskelijat olisivat maksaneet Napsterille kuukaudessa 1.8 miljoonaa dollaria, eli noin puolitoista miljoonaa euroa. Vaikka julkisuudessa onkin puhuttu paljon mm. Pennsylvanian ja Rochesterin yliopistojen Napsterin kanssa solmimista, opiskelijoille edullisista sopimuksista, ovat ne todellisuudessa lähinnä Napsterin pilottihankkeita, joille tarjotut hinnat ovat sen mukaiset. Muut oppilaitokset joutuvat maksamaan huomattavasti kovempaa hintaa vastaavista palveluista.

Lähde: The Register

Kirjoittaja: Jari Ketola @ 3. toukokuuta, 2004 20:48
Tägit
Napster musiikkikauppa Tennessee
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • teme565

  No aika paksuksi jo menee, että olisi pakko maksaa...
  Vähän sama kun menis kauppaan ja kassalla täti laskuttaisi sulta joka tapauksessa parin tupakka-askin verran ylimääräistä ja sanoisi, että siitä otat kaksi jos haluat.

  4.5.2004 18:02 #1

 • Voltaren

  Haha. Kaikkee ne keksii.
  Vaikka eipä toi nyt ole kovinkaan kaukana tästä Suomen touhusta.

  Onhan meilläkin tämä mainio kasettimaksu.

  Ja esim takseissa ei saa enää pitää edes radiota päällä tai taksifirma joutuu maksamaan musiikin esittämisveroa tjms.

  4.5.2004 19:32 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud