AfterDawn logo

Vive Focus toimii täysin itsenäisesti – Kuusi vapausastetta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Älypuhelinliiketoiminnan kuihduttua kasaan HTC on onnistunut kehittämään VR-liiketoiminnoistaan uuden kasvumarkkinan. Taiwanilaisyhtiö on Vive-lasien avulla päässyt hyvin käsiksi virtuaalilasimarkkinoista kiinni ja nyt HTC aikoo tehdä rahaa tarjoamalla muillekin mahdollisuuden päästä kiinni VR-laitteiden markkinoista.

Vive Developer Conference -tapahtumassa Pekingissä yhtiö esitteli Vive Focus -lasit, jotka ovat yhtiön omien sanojen mukaan maailman ensimmäiset kuutta vapausastetta tukevat virtuaalilasit. Käytännössä lasit siis pystyvät aistimaan liikettä kuudessa eri suunnassa, minkä ansiosta Vive Focus ei tarvitse lainkaan ulkopuolisia kameroita tai muita sensoreita lasien sijainnin määrittämiseen.

Lasien sanotaan tarjoavan saman käyttökokemuksen kuin aiemmat high-end-tason VR-lasit, joten käyttökokemuksen ei pitäisi kärsiä vaikka laseja pystyykin käyttämään täysin itsenäisesti eli ilman PC:tä. Laskennallinen taakka kuormittaa Focus-laseissa Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiriä.


Kehittäjätapahtumassa julkistettiin myös Vive Wave VR -kehitysalusta, jonka avulla laitekehittäjät voivat luoda Vive-lasien kanssa yhteensopivia oheistuotteita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT