AfterDawn logo

YouTube yrittää piilottaa salaliittovideot – Otti uuden algoritmin käyttöön

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

YouTuben hakutulosten rankingissä on otettu käyttöön uusi algoritmi, joka suosii perinteisiä ja luotettavana pidettyjä uutismedioita. Muutos on ollut kauan valmistelussa, mutta se päätettiin ottaa käyttöön nopeutetussa aikataulussa Las Vegasin tapahtumien takia.

Tiettyjen sisältöä tuottavien suosimisen tavoitteena on laskea valheellista tietoa ja salaliittoteorioita levittävien kanavien ja videoiden näkyvyyttä videopalvelussa. Uusi algoritmi otettiin käyttöön viime viikon torstaina kun Las Vegasin ammuskelutapahtumasta tehdyt salaliittoteoriavideot alkoivat levitä kulovalkean tavoin. Ammuskelussa kuoli 59 ihmistä ja 527 ihmistä loukkaantui.

YouTube esittää nyt syytettynä olevan Stephen Paddockin nimellä haettassa perinteisten medioiden sisällöt ensimmäisenä. Vasta tämän jälkeen hakutuloksissa alkaa ilmestyä amatöörimäisempiä videoita. Aiemmin Stephen Paddock -haun tuloksissa näkyi videoita, joissa hänet yritettiin yhdistää antifa-liikkeeseen. Suosituksiin YuTube ei ole ilmeisesti tehnyt muutoksia, sillä salaliittoteoriavideoiden katselun jälkeen palvelu suosittelee katsottavaksi muita vastaavia videoita, kertoo CNN.

1 KOMMENTTI

avthein1/1

Valheellisen tiedon vähentäminen on hyvä asia kunhan sananvapauden kunnioittaminen toteutuu.

Sitten on erikseen vaarallinen sisältö jossa ihannoidaan ja yllytetään järjettömään vahingoittamiseen (henkeen ja terveyteen kohdistuva uhka). Juuri tuohon kategoriaan mene terrorismimainonta ja terroripropagandavideot.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT