AfterDawn logo

Google listasi Assistantin uusia ominaisuuksia

Matti Robinson Matti Robinson

Google on panostanut tekoälyosaamiseen valtavasti viimevuosina. Tämän viikon lehdistötilaisuudessa esiteltiin mm. uusi tekoälykamera sekä kaksi uutta älykaiutinta Home-laitteiden sarjaan.

Vaikka uudet laitteet tuovat hieman uudenlaisia ominaisuuksia, niin esimerkiksi kaikkien kolmen Home-laitteen ominaisuudet riippuvat enemmän ohjelmistosta kuin itse laitteistosta. Google Assistant -ääniavustajalla varustetut älykaiuttimet, sekä tietysti muut Assistantilla varustetut laitteet, saavatkin tänä vuonna myös uusia softaominaisuuksia.

Google on listannut sekä viime vuonna lisättyjä että tämänvuotisen päivityksen myötä saapuvia uudistuksia mm. Google Homeen ja Google Assistantiin. Tarkkaa saapumisaikataulua ei valitettavasti ole tarjolla, ja Suomessa saatavuus on erityisen kyseenalaista.

Tässä ne kuitenkin pääpirteittäin:

  • Valitse ääni: Voit valita Google Assistantin äänen kahdesta eri vaihtoehdosta.

  • Laatuaikaa perheen kanssa: Assistant oppii pian yli 50 uutta tapaa viihdyttää sinua ja perhettäsi. Google Home oppii pelaamaan pelejä, kertomaan satuja ja opettamaan lapsia. Google on yhteistyössä mm. Disneyn ja DC Comicsin kanssa tuonut uutta sisältöä Assistantin käytettäväksi.

  • Rutiinit kuntoon: Avustaja oppii auttamaan jokapäiväisissä rutiineissa. Se kertoo esimerkiksi kotimatkan liikenteestä ja tekstaa partnerille että olet kotimatkalla. Kotiin saapuessa yhdellä käskyllä Google Home laittaa valot päälle, säätää lämpötilan ja kertoo muistutuksista.

  • Ostot: Avustajan välityksellä on jatkossa mahdollista ostaa mm. Ticketmasterin, Paneran ja 1-800-Flowersin tuotteita.

  • Viestin lähettäminen: Voit lähettää viestin kodin kaikkiin Google Home -laitteisiin esimerkiksi ilmoittaaksesi ruoan olevan valmista. Samalla ominaisuudella onnistuu myös viestin lähettäminen puhelimesta kodin Home-laitteisiin.

  • Google Lens: Google Lens saapuu Pixel-puhelimiin. Tämä mahdollistaa kameralla tiedon hakemisen mielenkiintoisista kohteista, olipa kyseessä kirja, musiikkalbumi, elokuva, taideteos tai maamerkki. Lens tukee pian myös Assistantia, jonka avulla saa tietoa puheena ja keskustelutyylisesti.
  • Pixelbook ja Pen: Googlen uudella Chromebook-kannettavalla ja sen lisävarustekynällä onnistuu Assistant-haut helposti. Kynän nappia painamalla ja ympyröimällä hakukohde, olipa kyseessä teksti tai kuva, laite kertoo lisätietoa kyseisestä kohteesta.

  • Pixel Buds -kuulokkeet: Uudet langattomat Pixel Budsit on optimoitu Google Assistantin käyttöön. Musiikin toistaminen, ilmoitukset, navigointiohjeet ja muistutukset onnistuvat ilman puhelimeen koskemista.

  • Kodin automaatio: Google Assistant mahdollistaa Nest-kameran näyttämisen yhdellä äänikomennolla ja jatkossa Nestin automaattisesti henkilöt tunnistava Nest Hello kertoo Google Homen välityksellä kuka on ovella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT