AfterDawn logo

Kiina estää anonyymin keskustelun netissä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Kiinan kyberasioista vastaava viranomainen on esittänyt uudet linjaukset, joissa määritellään miten maan kansalaisten on käyttäydyttävä Internetissä, uutisoi verkkolehti Quartz. Uudistetuissa säännöissä on kohta, jolla yritetään kitkeä anonyymiä verkkokeskustelua.

CAC:n (Cyberspace Administration of China) esityksessä tavoitellaan oikeaan identiteettiin perustuvan rekisteröinnin lisäämistä maassa toimivissa verkkopalveluissa, jolloin viranomaiset voisivat tarvittaessa puuttua verkossa tehtyihin laittomuuksiin. Oman identiteetin käyttövelvoite löytyy jo esimerkiksi pikaviestipalvelu WeChatista ja mikroblogipalvelu Weibosta.

Uudet vaatimukset koskettavat perinteisiä keskustelufoorumeja, jotka ovat tähän asti olleet paikkoja, joissa ihmiset ovat voineet keskustella vaikkapa politiikasta täysin anonyymisti. Aiemmin oman nimen käyttöpakko otettiin käyttöön Kiinan yhdessä suurimmista keskustelpalstoista, Tiebassa, ja nyt sama ominaisuus velvoitetaan ottamaan käyttöön myös pienemmissä foorumeissa.


Aiemmin kesällä uutisoitiin Kiinan kiristyneestä VPN-politiikasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT