AfterDawn logo

Oculuksen perustaja yllätti – Yrittää viedä maton Oculus-eksklusiivien alta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Palmer Luckey teki sievoisen summan rahaa kun Facebook osti hänen perustaman Oculus VR:n muutama vuosi sitten. Luckey osallistui tiiviisti yrityksen johtamiseen, mutta keväällä hänet pistettiin pihalle.

Johtajien irtosanomisten syistä huudellaan harvoin julkisuuteen ja medialle välitetään yleensä tarinaa sopuisasta lähdöstä ja kerrotaan kuinka poistuvaa henkilöä jäädää kaipaamaan. Näin kävi myös Luckeyn kohdalla, mutta kaikesta päätellen ero ei ollut niin sopuisa kuin voisi kuvitella.

Luckey on nimittäin Oculuksesta lähdön jälkeen päättänyt rahoittaa hanketta, jonka tavoitteena on saada portattua Oculus-laseille julkaistut eksklusiiviset pelit HTC Vive -laseille. Käytännössä siis Luckey haluaa, että Facebookin rahoittamat pelijulkaisut eivät olisikaan vain Oculus-käyttäjien saatavilla. Mitenkään massiivisesti Luckey ei kuitenkaan projektiin panosta, vaan hän rahoittaa Revive-ohjelmiston kehitystä 2000 dollarin kuukausilahjoituksin.


Huonoa julkisuutta Luckey sai osakseen viime syksynä Yhdysvaltain presidenttivaalikampanjoinnin aikaan, kun selvisi hänen lahjoittaneen 10 000 dollaria Nimble America -nimiselle ryhmittymälle. Ryhmä oli erikoistunut Clintonin vastaiseen kampanjointiin. Mediakohun jälkeen Luckey vetäytyi julkisuudesta ja hän jätti perustamansa yhtiön puoli vuotta myöhemmin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT