AfterDawn logo

Facebook loi somevaikuttajille työkalun videoiden tekoon

AfterDawn AfterDawn

Facebook on kertonut,VidCon-tapahtuman yhteydessä, että se tuo saatavilla uuden sovelluksen, jonka tarkoitus on helpottaa videoiden luontia alustalla. Valitettavasti sovellus saapuu vain harvojen ja valittujen käyttöön – ainakin alkuun.

Videoiden luontiin tarkoitettu sovellus on suunnattu Facebookin todennetuille käyttäjille, joka tarkoittaa käytännössä jotain julkkiksia, journalisteja ja online-vaikuttajia, kertoo Mashable. Kyseinen sovellus jatkaa Facebookin linjaa, jossa se pyrkii helpottamaan somevaikuttajien elämää. Tällaisesta esimerkkinä parin vuoden takainen Mentions-sovellus.

Videosovelluksella ei ole vielä nimeä, tai sitä ei ole ainakaan kerrottu julkisuuteen, mutta ominaisuuksista kerrotaan löytyvän mm. pääsy Facebook Liveen sekä erilaisia työkaluja videoiden koostamiseen. Näihin kuuluu esimerkiksi introja, tarroja ja muita editointiin liittyviä työkaluja.

Sovelluksen käyttäjät pääsevät myös tarkastelemaan oman Facebook-yhteisön (ml. Instagram, Messenger) tapahtumia ja ottamaan yhteyttä helposti faneihin.


Tälläkin sovelluksella Facebook pyrkii entisestään haastamaan YouTubea, joka on aivan omalla tasollaan videotuotannon suhteen. YouTuber (suom. Tubettaja) ei syyttä ole de facto -nimike videoita verkkoon luoville henkilöille.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT