AfterDawn logo

Googlen tämän päivän doodlella voit tehdä musiikkia

AfterDawn AfterDawn

Googlen hakukoneessa on jo vuosia nähty niin kutsuttuja doodleja, jotka kertovat hakua käyttäville tarinoita historiasta ja monissa tapauksissa sisältävät interaktiivisia elementtejä.

Olipa kyseessä yksinkertainen merkkipäivän muistaminen tai jopa poliittinen kannanotto kuvan avulla tai pelin sisällyttäminen Google-logoon, niin doodlet kiistatta piristävät sivuston varsin pelkistettyä ulkonäköä.

Tämän päiväinen doodle ei muista ehkä aivan maailman tunnetuinta henkilöä, mutta tarjoaa sitäkin mielekkäämmän kokemuksen. Tänään juhlitaan saksalaisen taitelija Oskar Fischingerin 117-vuotispäivää. Fishingerin tavaramerkki olivat audiovisuaaliset täysin käsin tehdyt animaatiot, jotka yhdistelivät muotoja ja niihin yhdistettyjä ääniä.

Niinpä samainen onnistuu, tosin tietokonetta käyttäen, nyt myös doodlen takaa. Googlen etusivun doodlea klikkaamalla pääsee nyt yksinkertaiseen musiikkiohjelmaan, jolla voi luoda oman muotoja ja ääniä yhdistelevän musiikkikappaleen. Oman audiovisuaalisen kokemuksen voi tämän jälkeen tietysti jakaa sosiaalisessa mediassa.


AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT