AfterDawn logo

PDF-tiedostojen muokkaus Google Docsilla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Google Docs on kätevä web-editori Word-dokumenttien ja muiden tekstipohjaisten tiedostojen muokkaamiseen. Heti ei tule välttämättä ajatelleeksi, että sillä pystyy muokkaamaan myös PDF-tiedostoja.

Ei ole mikään ihme, ettei mahdollisuutta muokata PDF:iä Google Docsilla ymmärrä suorilta käsin. Ominaisuus on nimittäin toteutettu varsin kömpelöllä tavalla, PDF-tiedostoa ei voi vain ladata Google Docsiin, tehdä muutokset ja tallentaa tehdyt muokkaukset.

Jos luot uuden Google Docs -tiedoston ja klikkaat Tiedosto-valikosta valinnan Avaa, voit kyllä ladata tietokoneelta (Lähetä-välilehti) tai Google Drivesta PDF-tiedoston, mutta tällöin Google Docs vain aktivoi PDF-tiedostojen esikatselun. Esikatselussa tarjotaan mahdollisuutta editoida tiedostoa kolmansien osapuolien kehittämillä palveluilla, mutta Google Docsia ei näy listassa.

PDF:n muokkaamiseksi sinun pitääkin ladata tiedosto Google Driveen. Tämän jälkeen klikkaa hiiren oikealla PDF-tiedostoa (edelleen Drivessa) ja valitse Avaa sovelluksessa -valikon takaa Google Docs.


Tämän jälkeen PDF-tiedostosi avautuu Google Docsissa muokattavassa muodossa. Kovin monimutkaisia (esimerkiksi paljon kuvia tai muita elementtejä sisältäviä) PDF-tiedostoja Google Docsilla ei voi muokata, vaan siihen tarkoitukseen kannattaa käyttää jotakin muuta ohjelmaa tai palvelua. Yksinkertaisten tekstimuotoisten tiedostojen editointiin Docs soveltuu kuitenkin hyvin.

Muokatun tiedoston voi tallentaa joko PDF-tiedostona tai esimerkiksi Word-dokumenttina.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT