AfterDawn logo

Google esittelee kuinka tekoälyä voi käyttää viihdyttävämmin

Matti Robinson Matti Robinson

Kaikki aikamme suurimmat teknologiajätit kehittämät omalta osaltaan jonkinlaisia tekoälyominaisuuksia tai -sovelluksia. Erityisesti tämä on näkynyt nk. ääniassistanttien saapumisessa paitsi älypuhelimiin niin myös muihin tietokoneisiin. Kenties suurin panostus on kuitenkin tapahtunut Googlella, jonka Pixel-tilaisuuskin oli pitkälti koneoppimisesta ja tekoälystä puhumista.

Monesti koneoppimisesta, tekoälystä tai tietokoneiden neuroverkoista puhuttaessa teknologia jää kovin etäiseksi. Se on kenties jotain mikä tapahtuu pilvessä ja helpottaa näkymättömästi ihmisten elämää älylaitteiden kautta. Tämä on varmasti totta, mutta Google haluaa näyttää, että tekoälyä voi hyödyntää myös näkyvämmin ja hauskalla tavalla.

Tätä varten yhtiö on luonut A.I. Experiments -verkkosivun, jossa esitellään erilaisia tekoälysovelluksia. Kuten nimi kertoo, niin sovellukset eivät ole välttämättä valmiita tuotteita, vaan ennemminkin konsepteja tai kokeiluja, mutta sieltä löytyy silti monenlaista hauskaa ja innovatiivista käyttökohdetta Googlen neuroverkolle.


Esimerkiksi Giorgio Cam yhdistää elektronisen musiikin legendan Giorgio Moroderin musiikkiin lyriikat kameralla kuvattavasta kohteesta tai Quick, Draw!, jossa sovellus koittaa arvata piirtämääsi kuvaa. Sivuston kautta voi lähettää myös omat kokeilunsa Googlelle ja kenties päästä yhdeksi esiteltävistä sovelluksista.



TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT