AfterDawn logo

Verkkojätiltä musiikkipalvelu Spotifyä ja Applea vastaan

Matti Robinson Matti Robinson

Maailman suurin verkkokauppias ja pilvipalveluiden tuottaja Amazon on esitellyt uuden musiikkipalvelun. Amazon Music Unlimited on yhtiön muista palveluista erillään toimiva suoratoistomusiikkipalvelu, joka laajentaa jo aiemmin markkinoilla olleen Prime Musicin tarjontaa.

Jo aiemmin Amazon Prime -pakettiin sisältynyt Prime Music on tarjonnut suoratoistomusiikkia Amazonin asiakkaille, mutta sen parin miljoonan kappaleen valikoima on selkeästi kilpailijoita heikompi. Nyt julkaistu Amazon Music Unlimited kuitenkin kuroo eron umpeen ja tarjoaa "kymmeniä miljoonia" biisejä.

Amazon toi samalla tarjolle uudet mobiilisovellukset iOS:lle ja Androidille sekä tietysti yhtiön omille Fire-laitteille. Lisäksi palvelua voi käyttää myös uuden työpöytäsovelluksen avulla.

Uusi palvelu toimii tietysti yhteen Echo ja Dot-laitteiden kanssa, ja musiikkipalvelua voi ohjata siis äänellä Alexa-ääniavustajan välityksellä. Tämän lisäksi nykyiset Amazon Prime asiakkaat saavat 2 dollarin alennuksen tavallisesta 10 dollarin kuukausihinnasta ja erillinen Echo-käyttäjille suunnattu malli on vain 4 dollaria kuussa.


Alkuun palvelu saapuu vain Yhdysvaltoihin, mutta Amazon lupaa laajennuksia pian. Seuraavaksi vuorossa ovat muun muassa Saksa ja Iso-Britannia. Suomeen saapumisesta ei ole valitettavasti vielä tietoa. Lisätietoa palvelusta löytyy täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT