AfterDawn logo

Levy-yhtiöiltä uusi avaus: Käynnistivät oman suoratoistopalvelun

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Levy-yhtiöt on totuttu näkemään sivustaseuraajina kun heidän omistaman musiikin levittämiseen käytetyt teknologiat muuttuvat. Digitaalisissa latauksissa hallitsivat teknologiayhtiöiden pystyttämät verkkokaupat ja sama kehitys on jatkunut myös suoratoistoaikakaudella. Sony ja Universal Music Group rikkovat vanhoja käsityksiä avaamalla oman suoratoistopalvelun Britanniassa.

Käytännössä suoratoistopalvelun lanseeraus tuoteutetaan kokoelmalevysarjana paremmin tunnetun Now That's What I Call Music -brändin alla. NOW Music+ -niminen palvelu ei kuitenkaan kilpaile Spotifyn tai Apple Musicin kaltaisten on-demand-musiikkipalveluiden kanssa. Kokoelmalevysarjan tavoin palvelu tarjoaa asiakkailleen valmiiksi koostettuja soittolistoja, joten kuunneltavaa musiikkia ei voi valita oman mielen mukaan.

Ainakin aluksi vain briteille avoin palvelu kuitenkin hinnoiteltu on-demand-palveluita edullisemmaksi. Sen kuukausi maksu on 4,99 puntaa eli vajaaseen kuuteen euroon.


Palvelun lanseerausta seurataan musiikkiteollisuuden sisällä varmasti hyvin tarkasti. Mikäli palvelu menestyy, saattavat levy-yhtiöt uskaltaa laajentua musiikkipalveluiden tarjoajiksi aikaisempaa rohkeammin. Tämä kehitys taas voi mutkistaa teknologiayhtiöiden ja levy-yhtiöiden välisiä lisenssisopimusneuvotteluita.

4 KOMMENTTIA

Sefriol1/4

Muistuttaa Nokian vanhaa musiikkipalvelua.

trooper782/4

Toivottavasti ei tule menestymään. Tuollainen systeemi, jossa joku jättiyritys päättää mitä asiakas saa kuunnella, on todella hanurista. Sitä paitsi me voimme jo kuunnella valmiiksi valittuja kappalelistoja monelta eri radiokanavalta ilman mitään kk-maksuja.

Iso Peukku alas!

remix3/4

Olen ollut siinä ukossa että isot levy-yhtiöt omistavat ison osan mm. Spotifystä, mutta enpä löytänyt kovin luotettavia lähteitä tuolle. Arvioita oli parista prosenttiyksiköstä kahteenkymmeneen.

guy_fawkes4/4

Levy-yhtiöt on niin eilisen verenimijöitä. Teosto-mafiakin väittää että musiikin tekeminen loppuu jos ei tekijät (Teosto ja muut osapuolet vetää välistä oikeasti koko kakun) saa korvausta :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT