AfterDawn logo

Spotify yrittää tinkiä musiikista – Ehdottaa alhaisempia korvauksia artisteille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Spotifyn suunnitelmissa on listautua pörssiin lähiaikoina, mutta esteenä on ainakin tällä hetkellä sijoittajia kiinnostavien musiikkilisenssisopimusten puuttuminen. Wall Street Journalin mukaan Spotifylta puuttuu kokonaan pitkät sopimukset levy-yhtiöiden eli se toimii nyt vanhojen sopimusten lyhyiden jatkosopimusten varassa.

Sijoittajat karttavat epävarmuutta, joten Spotifyn on hankala listautua pörssiin mikäli sillä ei ole esittää sijoittajille houkuttelevia ja pitkän aikavälin musiikkisopimuksia, joiden avulla yhtiön liiketoiminnalla olisi mahdollisuus kääntyä voitolliseksi tulevaisuudessa. Spotifyn liikevaihto on kasvanut vuosien saatossa nopeasti ja keväällä ilmitulleiden tietojen mukaan musiikkipalvelun ympärillä liikkuu lähes kahden miljardin euron edestä rahaa. Tappiota viime tilikaudella syntyi kuitenkin 173 miljoonaa euroa.


Spotify maksaa liikevaihdosta noin 55 prosenttia artisteille ja 15 prosenttia julkaisijoille sekä lauluntekijöille. Näitä osuuksia Spotify haluaisi nyt neuvotella alhaisemmiksi. Tilannetta mutkistaa kuitenkin esimerkiksi Apple Music, jonka liikevaihdosta 58 prosenttia menee artisteille. Parin viime vuoden aikana artistien ja Spotifyn välit ovat myös kiristyneet palvelun tarjoaman ilmaisversion takia. Spotify voikin joutua rajoittamaan ilmaisversiotaan mikäli se haluaa neuvotella itselleen sijoittajia kiinnostavat sopimukset.

2 KOMMENTTIA

AkZuh1/2

Millä tämä spotify pysyy pinnalla, kun joka tilikausi on pakkasella?

mjk2/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti AkZuh:

Millä tämä spotify pysyy pinnalla, kun joka tilikausi on pakkasella?

Ruattalaisilla verorahoilla...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT