AfterDawn logo

Osaatko kirjoittaa nämä? Google julkaisi USA:n väärinkirjoitetuimmat sanat

AfterDawn AfterDawn
4 kommenttia

Google on julkaissut Twitterissä kartan, joka koostuu Yhdysvaltojen osavaltioiden eniten väärinkirjoitetuista sanoista. Tai aivan tarkkaan kyseessä on eniten haetut kirjoitusasut, joka varmasti korreloi yleisimpien kirjoitusvirheiden kanssa.

Niin kutsutun Spelling Bee (oikeinkirjoituskilpailu) -finaalin kunniaksi julkaistu kartta osaa kertoa, että ei ole yhtä tai edes muutamaa sanaa, jotka ovat kautta linjan vaikeimpia. Hieman yhteneväisyyttä kuitenkin löytyy, joten parhaimmillaan sama sana löytyy neljän osavaltion ykköspaikalta.

Eniten apua on haettu sanoille cancelled (peruttu) ja desert (aavikko), kolmessa osavaltiossa ykköspaikkaa piti puolestaan sanat gray (harmaa), vacuum (tyhjiö, imuri) ja pneumonia (keuhkokuume). Vaikka moni sanoista vaikuttaa yksinkertaiselta, on pääosin kirjoitusasun vaikeuteen yksinkertainen syy.

Kärkikaksikossa tuplakonsonantit menevät lienee sekaisin, jolloin jälkimmäisestä tulee helposti jälkiruoka (dessert). Grayn kirjoitusasu mahdollisesti lainataan puolestaan Englannista (grey) ja pneumoniassa harmia aiheuttaa äänetön p-kirjain.


Mitkä sanat kartalta olisi mennyt itsellä väärin?

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

4 KOMMENTTIA

Zunter1/4

täytyy sanoa että tuo "massachusetts" on englannin kielen vaikein sana kirjoittaa että lausua.

Vilperi132/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zunter:

täytyy sanoa että tuo "massachusetts" on englannin kielen vaikein sana kirjoittaa että lausua.

Epäilen kovasti

core3/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zunter:

täytyy sanoa että tuo "massachusetts" on englannin kielen vaikein sana kirjoittaa että lausua.


Kyseessähän on lainasana intiaaniheimon kielestä, eli ei se mitään englantia edes ole.

Lalafell4/4

"Vaikka moni sanoista vaiktutaa yksinkertaiselta, on pääosin kirjoitusasun vaikeuteen yksinkertainen syy."

Surkuhupaisaa. Ainakin melkein.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT