AfterDawn logo

PlayStation kaasu pohjassa, Xbox jäänyt pölypilveen

Matti Robinson Matti Robinson

Edellisessä konsolisukupolvessa eniten laitteita myös Nintendo omalla Wii-konsolilla, mutta Sonyn ja Microsoftin kesken kilpailu päättyi pitkälti tasapeliin. Nyt Nintendo floppasi Wii U:lla ja kilpailua on käyty Sonyn ja Microsoftin osalta, mutta kilpailu voi olla jo ohi.

Vaikka PlayStationin ja Xboxin erot ovat tässä sukupolvessa huomattavasti edeltäjää pienemmät, niin myyntiluvuissa erot ovat sitäkin suuremmat. Molemmat ovat kasvattaneet myyntiään edellisestä sukupolvesta, mutta Sonyn myynti on silti jättänyt Microsoftin kauas taakse.

Sony kertoi juuri ohittaneensa 40 miljoonan myydyn PS4-konsolin rajapyykin. Microsoft puolestaan kertoi alkuvuodesta 19 miljoonasta myydystä konsolista, joten tässä vaiheessa yhtiö on myynyt arviolta n. 21 miljoonaa konsolia. Vaikka otetaan huomioon Xbox Onen vaikea alku ja mm. Euroopassa myyntiin saapumista odoteltiin kuin kuuta nousevaa, niin ero on silti suuri.

Jopa Yhdysvalloissa Sony on onnistunut päihittämään Microsoftin viikkomyynneissä. Vaikka japanilaisyhtiöltä odotetaan E3-messuilta uutta PS4-konsolia 4K- ja VR-tuilla, niin sellaiseen ei välttämättä näillä mittareilla olisi edes tarvetta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT