AfterDawn logo

Apple hakee lahjakkuuksia: Aikoo aloittaa omien TV-sarjojen tuotannon

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Tyytymättömyys kaapelitelevisioon kasvaa Yhdysvalloissa vuosi vuodelta ja Applellakin on virinnyt halu päästä käsiksi kaapelitilauksen peruuttavien asiakkaiden rahoihin. Fast Companyn tietojen mukaan IT-jätti haluaisi houkutella kuluttajia kaapelitilauksista iTunesin ja Apple TV:n käyttäjiksi omien TV-sarjojen avulla.

Apple kertoi aikeistaan tuottaa omia TV-sarjoja valikoiduille henkilöille Sundance Film Festivalin aikaan pidetyssä yksityistilaisuudessa. Lähteiden mukaan Apple rekryää AAA-tason lahjakkuuksia omien TV-sarjojen ja elokuvien tuottamiseksi. Jo aiemmin on tullut ilmi, että Apple kuvaa Dr. Dren ympärille luotua Vital Signs -nimistä minisarjaa, jonka yhtenä tehtävänä olisi parantaa Apple Musicin näkyvyyttä. Apple on myös mukana Will.i.amin tähdittämässä mobiilisovelluksista kertovassa sarjassa.

Omien sisältöjen tuotanto ei ole teknologiapiireissä mikään uusi asia, sillä Netflix ja Amazon ovat harrastaneet sitä jo pitkään. Todennäköisesti juuri näiden kahden yhtiön menestys on rohkaissut myös Applea kokeilemaan laajentumista sisällöntuotantoon.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT