AfterDawn logo

Microsoft julkisti Visual Studio Code v1.0 -koodieditorin Windowsille, Linuxille ja OS X:lle

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
6 kommenttia

Microsoft yllätti teknologiapiirit varsin täydellisesti vuosi sitten julkistamalla Visual Studio Code-koodieditorinsa Windowsin lisäksi myös Linuxille ja Mac OS X:lle. Nyt editori on julkistettu v1.0 versiona.

Jotta vanha käsitys Microsoftista olisi täydellisesti murskattu, on editori julkistuksensa myötä siirtynyt avoimen lähdekoodin projektiksi (lähdekoodit löytyvät githubista) ja myös tuetut kielet ovat räjähtäneet käsiin, kun mahdollisuus kolmannen osapuolen laajennuksille on tuotu mukaan.

Microsoft Visual Studio Code

Alunperin sovellus kehitettiin lähinnä JavsScriptin ja TypeScriptin käyttöön, mutta mm. PHP, C# ja F# -tuet ovat vakuuttavalla tasolla jo nyt. Koodin debuggausta tuetaan C# ja F# Mono-projekteille sekä JavaSCript ja TypeScript Node.js-projekteille.


Visual Studio Coden voi ladata täältä.

6 KOMMENTTIA

muppis1/6

Kun täytyy kilpailla ilmaista vastaan, niin tulos on tämä. Eikä se välttämättä ole yhtään huono tulos.

pekka_1234 (vahvistamaton)2/6

Huoh, tätä otsikointia. Jotain rajaa nyt taas.

Iloelama (vahvistamaton)3/6

Vali vali pekka. Mitä vikaa muka otsikossa on? Vai oletko vanhanaikainen "sivistynyt" konjakki mies? :D

Nikonboxi4/6

Klikkiotsikko. Tuo sama otsikko, mikä näkyy uutista klikkaamalla olisi ollut sekä mielenkiintoisempi, että informatiivisempi.

dRD5/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikonboxi:

Klikkiotsikko. Tuo sama otsikko, mikä näkyy uutista klikkaamalla olisi ollut sekä mielenkiintoisempi, että informatiivisempi.

Elämä on. Valitettavasti klikkiotsikoilla saadaan enemmän lukijoita, ei niitä harrasteta turhaan ja uutinen kuitenkin tarvitsee tietyn määrän lukijoita kannattaakseen. Mutta pyrimme saitin sisällä pitämään "fiksummat" otsikot, klikkiotsikot näkyvät ulospäin. Reiluinta kaikille.

user@org (vahvistamaton)6/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


Elämä on. Valitettavasti klikkiotsikoilla saadaan enemmän lukijoita, ei niitä harrasteta turhaan ja uutinen kuitenkin tarvitsee tietyn määrän lukijoita kannattaakseen.


Jos uutinen ei kerää lukijoita kunnollisella otsikolla, niin eikö se kerro että se ei kiinnosta lukijoita, eli turha julkaisu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT