AfterDawn logo

Google kehittää täysin uudenlaisia VR-laseja

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Google kehittää parhaillaan täysin itsenäisesti toimivia VR-laseja, kertovat Wall Street Journalille puhuneet sisäpiirilähteet. Yhtiö kehittää myös teknisesti edistyksellisempää seuraajaa Cardboard-katselulaitteelle, minkä toiminta perustuisi kuitenkin edelleen laitteeseen asennettavaan älypuhelimeen.

Markkinoille tämän kevään ja kesän aikana tulevat virtuaalitodellisuuslaitteet tukeutuvat hyvin voimakkaasti johonkin ulkoiseen laitteeseen. Oculuksen kohdalla lasit liitetään tietokoneeseen ja HTC Viven tapauksessa tietokoneeseen tai pelikonsoliin. Sonyn PlayStation VR -lasit on taas suunniteltu PlayStation 4:n lisälaitteeksi. Samsungin Gear VR -katselulaitteet tukeutuvat älypuhelimeen.

Googlen kehitteillä olevissa laseissa VR-kokemus luotaisiin laseissa itsessään, joten erillistä älypuhelinta, tietokonetta tai konsolia ei tarvita lainkaan. Integroitu ratkaisu tekee laseista liikuteltavamman ja lisää käyttövapautta. Toisaalta haittapuolella painaa akkukesto ja rajoitettu laskentateho, mutta nämä seikat toisaalta koskettavat myös älypuhelimeen perustuvia katselulaitteitakin.


Itsenäisten VR-lasien kehitys on vielä alkuvaiheessa, joten on mahdotonta arvioida tullaanko laitetta julkaisemaan ikinä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT