AfterDawn logo

Applen yllätysratkaisu: Aikoo haastaa Netflixin sen omilla aseilla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple on ollut "aina" alustayhtiö: se on tuottanut laitealustoja, joissa musiikintekijöiden musiikkia soitetaan tai sovelluskehittäjien sovelluksia käytetään, eikä pidä myöskään unohtaa jakelualustoja (iTunes), joita pitkin Applen laitteisiin sisältö on liikkunut.

Apple ei ole koskenut pitkällä tikullakaan sisältötuotantoon, toisin kuin vaikkapa japanilainen Sony oman levy-yhtiön kautta. Kalifornialaisjätillä on kuitenkin suunnitelmia laajentua elokuva- tai TV-tuotantoon jo ensi vuonna, kertoo Variety.

Tarkoituksena on ilmeisesti ottaa mallia Netflixin kohdalla hyvin toimineesta mallista, jossa juuri oma sisältö on ollut koukku, jolla ihmisiä on saatu tilaamaan palvelu. Ilman omaa tuotantoa, kuka tahansa voisi hankkia vastaavat lisenssisopimukset ja kehittää samanlaisen palvelun, kuten musiikkisuoratoistossa on päässyt enemmän tai vähemmän käymään.


Apple on kuulemma aloittanut alustavat keskustelut Hollywood-pomojen kanssa. Tavoitteena on saada tuotantokäyntiin jo ensi vuonna, mutta Apple on jo alkanut metsästämään sopivia nimiä riveihinsä. Apple oli esimerkiksi kiinnostunut Top Gear -kolmikon palkkaamisesta, mutta Amazon voitti heidät itselleen.

Ensi viikolla Apple esittelee uuden Apple TV -medialaitteen, joka tuo mukanaan esimerkiksi tuen App Storelle. Ensi vuonna Apple aikoo avata Yhdysvalloissa oman TV-palvelun, josta kaapelikanavia voisi katsella kuukausimaksua vastaan Internetin yli.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT