AfterDawn logo

Apple TV kokee pian ison muodonmuutoksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Jo vuonna 2006 julkaistua Apple TV -mediasoitinta on päivitetty historiansa aikana vain muutaman kerran, mutta tänä syksynä laite on uudistumassa niin päältä kuin sisältäkin.

Entuudestaan on tiedetty, että Apple TV:hen on tulossa tehokkaampi suoritin (ilmeisesti iPhone 6:ssa käytetty A8) sekä App Store -tuki sovelluskehittäjien luomia ohjelmia ja pelejä varaten. Apple TV:n käyttöjärjestelmä on päivittymässä myös isolla tavalla, sillä 9to5maacin mukaan tästä syksystä eteenpäin laitteessa aletaan käyttää täysimittaista iOS-käyttöjärjestelmää.

iOS 9:n TV-optimointien kerrotaan olleen pääasiallinen syy Apple TV:n muutaman kuukauden myöhästymiselle. Laitteen julkaisua suunniteltiin aluksi WWDC:hen, mutta siitä luovuttiin käyttöjärjestelmän viimeistelyn takia. Käyttöjärjestelmä tuo mukanaan Sirin, uuden ennakoivan Proactive-pohjaisen haun sekä uudistetun iOS-tyyppisen käyttöliittymän.


Applen tarkoituksena on julkaista Apple TV:lle Yhdysvalloissa lisäksi verkkoyhteyden kautta toimivan televisiopalvelun. Nykytiedon mukaan sopimusneuvottelut kuitenkin jatkuvat edelleen kanavayhtiöiden kanssa, joten palvelun julkaisu viivästyy ensi vuoteen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT