AfterDawn logo

Apple ja Yahoo EFF:n tietoturvatutkimuksen piikkipaikoille, hännillä suosituin viestisovellus

Matti Robinson Matti Robinson
1 kommentti

Electronic Frontier Foundation tutkii vuosittain yhtiöiden halua ja osaamista käyttäjien tietojen käsittelyssä. Who has your back? -tutkimuksessa kullekin yhtiölle annetaan tähtiä viidellä osa-alueella ja tälläkin kertaa kaikki tähdet saaneita yhtiöitä löytyi useita.

Viisi kategoriaa ovat "onko käytössä toimialan parhaat käytännöt", "kertoo hallitukselle tiedoista", "kertoo käyttäjille tiedon säilyttämisestä", "kertoo hallituksen vaatimista tiedon poistoista" sekä "vastustaa takaovia". Kaikissa viidessä kategoriassa tähden ansaitsivat mm. Apple, Yahoo, Adobe, Wikimedia, Wordpress ja Dropbox.

Twitter, Linkedin ja Facebook ansaitsivat neljä tähteä, kun puolestaan kolmeen jäivät Google, Microsoft ja Amazon. Hännillä olivat AT&T ja erityisen huolestuttavasti Whatsapp, joille tähtiä herui vain yksi ainut. Koko lista tutkimuksessa olleista yhtiöistä ja niiden saamista tähdistä löytyy täältä.

1 KOMMENTTI

Juhannuspukki1/1

Itse vaihdoin pois whatsapista jo aikoja sitten. Epäilen tosin, että ketään kiinnostaa kuunnella puhelintani, mutta tämä on periaatekysymys.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT