AfterDawn logo

Blu-raystä julkaistiin uusi versio: Tukee 4K-elokuvia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Netflixin ja muiden suoratoistopalveluiden yleistymisen myötä ei ole voinut olla ajattelematta optisten medioiden, kuten CD:n, DVD:n ja Blu-rayn, tulevaisuutta. Kun verkkoyhteydet ovat jo kohtalaisen vauhdikkaita, niin miksi ostaa enää muovikiekkoja elokuvien katsomiseksi?

Alun perin HD-sisältöjä varten luodun Blu-rayn kehittäjät kuitenkin uskovat optisella medialla olevan tulevaisuutta, sillä siitä on luotu uusi Ultra HD -sisällöille tarkoitettu versio. Blu-ray Disc Association -ryhmittymän mukaan uudelle Ultra HD Blu-ray -formaatille voidaan tallentaa 4K-tasoisia sekä korkean kuvataajuuden (ilmeisesti 60 FPS) ja HDR-tekniikalla toteutettuja elokuvia. Standardi tukee myös Dolby Atmos- ja DTS:X-tilaäänitekniikoita.

Ultra HD Blu-ray -soittimet ovat taaksepäin yhteensopivia eli aikaisemmin ostetut Blu-ray-levyt toimivat niissä ongelmitta.

Ultra HD Blu-ray -levyille mahtuu 66 tai 100 gigatavua dataa (kaksi- ja kolmikerroksisille levyille).

1 KOMMENTTI

Lumikki1/1

Lainaus:

Kun verkkoyhteydet ovat jo kohtalaisen vauhdikkaita, niin miksi ostaa enää muovikiekkoja elokuvien katsomiseksi?


Ensinnäkin ne internet yhteydet eivät ole kohtalaisen nopeita kaikille. Toiseksi miksi kuvittelette että KAIKKI ihmiset edes haluaa elokuvansa internetin kautta?

On olemassa kai viisi jakelukanavaa kodissa katsottaville elokuville. Internet, kaapeli, satelliitti, antenni, fyysinen vuokrattu tai ostettu media.

Me ihmiset emme ole samanlaisia ja meille eri jakelukanavien ominaisuuksien sopiminen omiin tarpesiin on myös hyvin erillainen. Se mikä ominaisuus on jollekin jossain jakelukanavassa hyvä voi olla toiselle huono. Laitamme eri asiat eri arvojärjestykseen. Tarkoitus on että jokainen henkilö valitsee sen itselleen sopivan jakelukanavan eikä niin että muut ihmiset yrittävät valita sitä muiden puolesta, perustuen heidän omiin ajatuksiin miten asiat tulisi olla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT