AfterDawn logo

Oculus ei lupaa VR-laseja täksi vuodeksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Maaliskuun alussa kuultiin paljon virtuaalitodellisuusaiheisia uutisia useammalta eri yhtiöltä, mutta yksi on ollut kovin hiljaa: koko nykyisen VR-villityksen aiheuttanut Oculus.

Oculus VR:n perustaja Palmer Luckey lupasi aikaisemmin, että mikäli jokin ei mene totaalisesti pieleen, niin heidän VR-lasien kuluttajaversio on markkinoilla vuoden 2015 aikana. SXSW-teknologiatapahtumaan osallistunut Luckey ei lupaa lasien tulevan markkinoille tänä vuonna, mutta toteaa samalla, ettei mikään ole mennyt hälyttävällä tavalla mönkään – päinvastoin, lasien kehityksen kerrotaan rullaavan paremmin kuin koskaan.

Facebook osti Oculuksen Luckeyn tekemän lupauksen jälkeen, joten strategiset valinnat ovat muuttuneet viimeisen vuoden aikana. Lisäksi laseille on asetettu kovemmat laatuvaatimuksen, joiden saavuttaminen ottaa oman aikansa.

Koska Oculus Rift -lasit ovat sitten tulossa kuluttajien saataville? Luckey ei suostu kertomaan päivämäärää, muttei myöskään anna aihetta olettaa, että ne olisivat myynnissä ensi jouluna.


Vaikuttaisi siltä, että Oculuksen kilpailijat ennättävät markkinoille ennen sitä. Valven ja HTC:n kehittämien Vive-lasien myynti pitäisi alkaa tämän vuoden lopulla ja Sonyn Morpheus-laitteen on luvattu tulevan myyntiin vuoden 2016 alkupuoliskolla.

4 KOMMENTTIA

RekookeR1/4

Mikä siinä maksaa, nehän sanoi et ne on jo valmiit, kuten kehittäjä versio antoi ymmärtää. Vain ohjain on vielä kesken ja ne piti tulla alkuvuonna, kenties ennen kesää.
Nyt sitten ei edes tänä vuonna?
Useilta muilta valmistajilta on jo tulossa omat lasinsa ja nyt nuo jää jälkeen tosi paljon. Pelleilyä!

Vilperi132/4

Facebook teki tehtävänsä. Pilasi potentiaalisen tuotteen jättämällä sen markkinoista jälkeen erittäin pahasti

raven0ak3/4

tämä taitaa olla uusi duke nukem forever...

olegbelov4/4

Käy pian niin, että unohtuu koko Oculus. Markkinoille on kovaa tahtia tulossa muita kaakuloita samalla tai paremmalla tenknologialla. Facebookin kaverit vaan kiilottelee omaa tattiaan. RIP Oculus.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT