AfterDawn logo

Firefoxin oletushakukone vaihtuu Googlesta Yahooseen Yhdysvalloissa – Euroopassa ei muutoksia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Google ja Firefox ovat olleet erottamaton pari alusta lähtien, mutta seuraavien viiden vuoden ajan Firefoxin oletushakukoneena käytetään Yhdysvalloissa ja muilla markkina-alueilla Yahoota.

Pitämällä Googlea Firefoxin oletushakukoneena, Mozilla on saanut vuosittain hakukonejätiltä suunnilleen 300 miljoonan dollarin korvauksen ohjelmistokehityksestä aiheutuvien kulujen kattamiseen. Yahoo näyttää tarjonneen nyt kuitenkin paremman diilin kuin kilpailevaa Chrome-selainta kehittävä Google.

Google vaihdetaan Yahooseen Yhdysvalloissa jo joulukuussa. Kiinassa aiotaan Mozillan mukaan käyttää Baidua ja Venäjällä Yandexia. Mozilla ei kertonut muiden markkina-alueiden oletushakukonevalintoja, joten on mahdotonta sanoa säilyykö hakukoneasetukset suomalaisilla Firefox-käyttäjillä.


Mozilla alkoi esittää Firefox 33.1:ssä mainoksia, mitä kautta voittoa tavoittelematon säätiö hakee itselleen lisää tuloja.

Päivitys. Mozillan toimitusjohtaja Chris Beard vahvisti Marketing Landille, että Google pysyy oletushakukoneena Euroopassa.

1 KOMMENTTI

OneMember1/1

Käsittääkseniin nyt Firefox voi vapaammin vaihtaa vakiohakukoneita maakohtaisesti. Aikaisemmin Google sääteli tuota monopoliasemallaan Mozillan rahoittajana.

Nyt Yahoo myös tukee Mozillan "Do not track" teknologiaa. Mutta vain Firefoxin selaimissa...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT