AfterDawn logo

Nopea mobiililaturi kiireisille matkaajille: Pronto saavutti hujauksessa rahoitustarpeensa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Tällä viikolla Kickstarter-joukkorahoituspalveluun ilmestynyt Pronto-mobiililaturiprojekti on kerännyt jo yli kolminkertaisen rahasumman kuin mitä se lähti palvelusta hakemaan. Reilu 1500 tukijaa on antanut palvelulle parissa päivässä yli 165 000 dollaria. Rahankeruuta on vielä jäljellä 27 vuorokautta.

Pronto on käytännössä mukana kuljetettava akku, josta voi ladata puhelimen tai muun elektronisen laitteen akkua, vaikkei sattuisi olemaan pistorasioiden läheisyydessä. Laturi on tulossa saataville kahdessa eri koossa: Pronto 5:n kapasiteetti on 4500 milliampeerituntia ja Pronto 12:n kapasiteetti on 13 500 milliampeerituntia.

Latureiden myyntivaltti on juuri akun latausnopeudessa, sillä useimmat vastaavat kilpailevat tuotteet latautuvat selvästi verkkaisemmin. Esimerkiksi RAVPowerin valikoimista löytyy Amazonissa muutaman kympin maksavia 14 000 mAh:n mobiililatureita, mutta niiden input-speksit USB-laitteiden tasoa (5 V/1,5 A), minkä takia ison akun varaaminen täyteen kestää kauan.


Viidessä minuutissa Pronto 12 -mobiililaturiin voidaan säilöä iPhone 5:n yhtä latauskertaa vastaava määrä varausta (input: 12 V / 5 A). Yhdessä tunnissa laturiin saadaan virtaa yhdeksään (iPhone 5:n) latauskertaan. Pienempään Pronto 5:een saadaan ladattua tunnissa kolmea latauskertaa vastaava määrä varausta (input: 5V / 5 A).

Pienemmässä Pronto 5:ssä (hinta ensimmäisille tukijoille oli 59 dollaria) on latauspistokkeen lisäksi USB-ulostulo laitteiden latausta varten. Isommassa Pronto 12:ssa (hinta ensimmäisille varaajille oli 99 dollaria) on kaksi USB-paikkaa sekä yksi 12 voltin pistoke esimerkiksi kannettavia tietokoneita varten.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT