AfterDawn logo

Facebook haluaa YouTube-tähdet pois YouTubesta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Facebook ei paljastanut syyttä viime sunnuntaina, että yhteisöpalvelussa katsotaan nykyään videoita yli miljardi kertaa päivässä. Wall Street Journalin tietojen mukaan Facebook olisi ottanut yhteyttä YouTuben suosituimpiin sisällöntuottajiin ja pyytänyt heitä julkaisemaan videoitaan jatkossa Facebookissa Googlen omistaman videopalvelun lisäksi.

Nettivideoiden tuottajat käyttävät tällä hetkellä Facebookia ja muita yhteisöpalveluita ollakseen yhteydessä faneihinsa, mutta rahan he tekevät YouTuben puolella. Facebook haluaisi muuttaa tilannetta niin, että se olisi jatkossa yhteydenpitokanavan lisäksi nettivideoiden julkaisualusta. Tätä kautta Facebook pääsisi kiinni videomainosten ympärillä liikkuvaan rahaan.

Walt Disneyn keväällä ostama Maker Studios -verkosto on jo kokeillut YouTube-hittien julkaisua Facebookissa. Niin on tehnyt myös Fullscreen-verkostoon kuuluva ja pieruhuumorilla monet hurmannut Jack Vale. Valen mukaan tulokset ovat olleet häkellyttäviä, joskaan rahaa Facebookin kautta ei ole vielä irronnut. Hän aikoo kuitenkin jatkaa Facebook-kokeilua.


Facebook on luvannut kehittää yhteisöpalvelun ominaisuuksia nettivideoalustana. Tulossa on esimerkiksi katselumetriikkaa sekä "samankaltaisia videoita" -ehdotusjärjestelmä, molemmat ominaisuudet löytyvät jo YouTubesta. Vuosi sitten Facebook otti käyttöön automaattisesti käynnistyvät videot uutisvirrassa.

4 KOMMENTTIA

Nikotiko1/4

Paljon rahaa saa haluamaan vielä lisää paljon rahaa

Taeco2/4

Kuka helvetti haluaisi katsoa videoita sillä häpeällisen surkealla Flash-soittimella ja vieläpä Facebookissa?

Nikotiko3/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Kuka helvetti haluaisi katsoa videoita sillä häpeällisen surkealla Flash-soittimella ja vieläpä Facebookissa?

sanoppa muuta, ei tässä ole mitään järkee. facebook vaan haluaa rahat ittelleen

mjk4/4

FB huutaa "more money"...siitä tässä on kysymys.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT