AfterDawn logo

YouTubeen ilmestyi uusi lahjoituspainike – Tubettajat voivat tienata nyt lahjoituksillakin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Tubettajat voivat nyt tienata myös fanien tekemillä lahjoituksilla, sillä Google on lisännyt videoiden yhteyteen lahjoituspainikkeen (kanavan ylläpitäjän pitää aktivoida se). Fanit voivat tukea idoliaan toistaiseksi Australiassa, Japanissa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa, ominaisuus ollaan kuitenkin ottamassa käyttöön muuallakin.

Lahjoituksia vastaanottavan videon tunnistaa soittimen vasempaan yläkulmaan ilmestyvästä ikonista, jossa i-pienaakkonen on laitettu "paperipinon päälle" (kuva Android Policen jutussa). Kun hiiren vie painikkeen päälle, painike avautuu ja kysyy haluatko tukea YouTube-kanavaa. Tämän jälkeen käyttäjä pääsee valitsemaan paljonko kanavaa haluaa tukea.

Google ottaa luonnollisesti muutaman prosentin välityspalkkion lahjoituksista, joten rahat eivät mene lyhentämättömänä kanavalle. Android Policen mukaan Googlen ottama siivu on Yhdysvalloissa viisi prosenttia plus 21 dollarisenttiä per lahjoitus. Raha liikkuu Google Wallet -palvelun kautta. Lahjoitusmahdollisuus löytyy tällä hetkellä web-versiosta ja YouTuben Android-sovelluksestakin.

1 KOMMENTTI

perhana1/1

Lainaus:

Googlen ottama siivu on Yhdysvalloissa viisi prosenttia plus 21 dollarisenttiä per lahjoitus

just... eli google voi retostella anteliasuudellaan kun ottaa "vain viisi prosenttia" välityspalkkiota.. mutta kun otetaan huomioon että todennäköisesti suurin osa lahjoituksista tulee olemaan dollarin luokkaa, kertyykin googlen osuudeksi jo 25 prosenttia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT