AfterDawn logo

Google poisti tietosuojasta huolehtivan sovelluksen Play-kaupasta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Google on poistanut Android-laitteille tarkoitetusta sovelluskaupastaan Disconnect Mobile -nimisen tietosuojasovelluksen, joka tarjosi käyttäjilleen helpon tavan hallita henkilökohtaisia tietojaan ja kolmansien osapuolien käyttöoikeuksia niihin. Sovellus ehti olla kaupassa viisi päivää ennen kuin Google poisti sen. Sovellusta ei ehditty virallisesti edes julkistaa.

Poistoperuste oli se, että Disconnect Mobile häiritsee Google Playn ehtojen vastaisesti muiden sovellusten toimintaa. Kehittäjien mukaan he yrittivät noudattaa kaupan ehtoja, mutta ne eivät olleet yksiselitteisiä ja niiden tulkitseminen oli hyvin hankalaa. Googlelle jää siis hyvin vapaat kädet valita mitkä sovellukset se hyväksyy kauppaansa ja mitkä ei.

Disconnect Mobilen avulla käyttäjä pystyy estämään näkymättömiä trackereitä keräämästä hänestä tietoja. Sovellus ei estä mainoksia, mutta se estää mainosverkkoja keräämästä käyttäjään liittyvää dataa kohdennettujen mainoksia varten. Disconnect Mobilen kehittäjien mukaan mainokset voivat jo muodostaa vakavan uhan yksityisyydensuojalle ja niitä voidaan käyttää haittaohjelmien levittämiseen, minkä vuoksi tracker-esto päätettiin lisätä ohjelmaan.


Google elää mainoksista, joten Disconnect Mobile tekee hallaa sen ansaintamallille. On mahdollista (vaikka sitä tuskin pystytään ikinä todistamaan), että se on myös todellinen syy Disconnect Mobilen poistamiselle Google Playstä.

Disconnect Mobile on saatavilla iOS:lle. Yhtiö tarjoaa verkkosivuillaan myös hakukonetta, jolla voi hakea tietoa Googlella, Bingillä, Yahoolla, DuckDuckGolla tai Blekkolla jättämättä itsestään jälkiä.

4 KOMMENTTIA

yussef1/4

Löytyykö tähän apk-tiedostoa niin, että halukkaat voisivat asentaa sen laitteelleen Google Playstä välittämättä?

beget2/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yussef:

Löytyykö tähän apk-tiedostoa niin, että halukkaat voisivat asentaa sen laitteelleen Google Playstä välittämättä?

Tuo ohjelma on saatavilla vielä useista eri lähteistä ja suoraan netistä APK-pakettina.

Disconnect Mobilen käyttäminen kunnolla on kuitenkin maksullista. Perustoiminnot ovat ilmaisia, mutta parempien palveluiden käyttäminen maksaa.

mikkoi3/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yussef:

Löytyykö tähän apk-tiedostoa niin, että halukkaat voisivat asentaa sen laitteelleen Google Playstä välittämättä?


Löytyy:
http://apps.evozi.com/apk-downloader/?id=me.disconnect.mobile

Lumikki4/4

Jotenkin tuli taas hymy naamalle tästä asiasta. Kun Google tavallaan poistaa asioita jotka estää sitä itseään keräämästä tietoja joilla tehdä RAHAA. Siis sinä kuluttajana et saa valita mitä tietoja sinusta kerätään tai mitä sinulle tarjotaan sinun omistamissa laitteissa, siitä päättää muut.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT